JAV keleivių nebeskraidins legendiniu „Boeing 747“ tipo lėktuvu

Jungtinių Valstijų komercinių skrydžių keleiviai atsisveikina su kone legendiniu tapusiu „Boeing 747“ tipo lėktuvu. Lėktuvas bendrovės „Delta Airlines“ rengiamu skrydžiu iš Seulo į Detroitą keleivius skraidina paskutinį kartą, tuo, anot specialistų, paspartindamas beveik 5 dešimtmečius gyvuojančio orlaivio eros pabaigą.

1969-aisiais pristatytas, o po beveik dvejų metų pirmąjį komercinį skrydį atlikęs „Boeing 747“ laikomas bene geriausiai atpažįstamu orlaiviu pasaulyje. „Dangaus karaliene“ dažnai tituluojamas „Boeing“ bene geriausiai žinomas dėl savo išvaizdos: dydžio, už piloto kabinos įrengto dviejų aukštų salono, smailėjančio priekio.

Per beveik penkis dešimtmečius tokių lėktuvų kompanija „Boeing“ pagamino daugiau nei 1500 – iki šiol naudojama apie 500. Juos visame pasaulyje pakeičia lengvesni ir ekonomiškesni orlaiviai.

Nors kelionė iš Seulo į Detroitą tokiu lėktuvu Jungtinių Valstijų komercinių skrydžių istorijoje – paskutinė, kitos avialinijų kompanijos – tokios kaip „Lufthansa“, „British Airways“ ar „Korean Air“ – šio lėktuvo kol kas neatsisako.

Anot bendrovės, specialūs 747 tipo „Boeing“ ir toliau bus gaminami keletui klientų. Tarp jų – ir Jungtinių Valstijų prezidentams, kurie patobulinta orlaivio versija „Air Force One“ naudojasi nuo 1990-ųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių