J. Borrellis: Baltarusija paprašė ES pagalbos kovoje su koronavirusu

Baltarusija paprašė Europos Sąjungą suteikti šaliai finansinę pagalbą kovoje su koronaviruso pandemija ir jos padariniais. Tai trečiadienį per spaudos konferenciją Briuselyje pranešė ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis.

„Taip, Baltarusija paprašė pagalbos sveikatos apsaugos sistemai, taip pat finansinės pagalbos. Mes svarstome, kaip galėtume atsakyti (į prašymą)“, - pareiškė jis. Anot J. Borellio, šiuo metu tiksli pagalbos suma dar nenustatyta. „Bet aš galiu pasakyti, jog ji sudarys apie 60 milijonų eurų, nors tai kol kas dar nepatvirtinta“, - pridūrė ES pareigūnas.

Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, iki šiol šalyje nustatyti 1066 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai, 13 infekuotųjų mirė. Baltarusijoje karantinas kol kas nepaskelbtas.

Pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 1,4 milijono žmonių, per 80 tūkstančių infekuotųjų mirė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che - tiesiog Batenkai reikia eurukų Rusijai už branduolinį kurą susimokėt!

Zz

Zz portretas
Jus jabani pedalai pirma aprupinkit europos sajungos valstybes,nes dauguma skurdas ir nepriteklius paprasciausiu dalyku.

A

A portretas
Tegul visi palaka vodkes,pasivazineja su bielarusu ir jokiu virusu nera,siust juos nah,tegul putkinas siuncia jiem pagalba,juk ir elektrine padejo pastatyt.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių