„Foxconn“ vadovas pareiškė, kad ketina siekti Taivano prezidento posto

  • Teksto dydis:

Taivano technologijų milžinės „Foxconn“ vadovas trečiadienį pareiškė, kad ketina siekti valstybės prezidento posto ir tapti Pekinui palankios opozicinės Kuomintango (Gomindano) partijos (KMT) kandidatu.

Terry Gou (Teris Gou), kuris šią savaitę paskelbė atsitraukiantis nuo darbų savo kompanijoje, sakė, kad sieks KMT nominacijos.

„Ketinu dalyvauti partijos pirminiuose rinkimuose. Jei laimėsiu, atstovausiu KMT 2020-ųjų rinkimuose“, – pareiškė T. Gou per partijos susitikimą, transliuotą per vietos televiziją.

T. Guo taip pat sakė, kad jei nelaimės nominacijos, „visiškai parems“ išrinktą partijos kandidatą.

Anksčiau trečiadienį lankydamasis jūros deivės Madzu šventykloje Naujajame Taibėjuje 69 metų T. Guo pareškė, kad deivė „liepė jam išeiti į priekį“ ir „padėti žmonėms“.

T. Gou iš pradžių tikriausiai teks susigrumti su KMT sunkiasvoriais, įskaitant buvusį partijos pirmininką Ericą Chu (Eriką Ču) ir buvusį parlamento pirmininką Wang Jin-pyngą (Vang Dzinpingą), kurie taip pat yra skelbę apie ketinimus siekti prezidento posto.

E. Chu per 2016 metų rinkimus pralaimėjo dabartinei prezidentei Tsai Ing-wen (Cai Ingven) iš Pekiną skeptiškai vertinančios Demokratinės pažangos partijos (DPP).

62 metų Tsai Ing-wen yra sakiusi, kad per sausio 11-osios rinkimus sieks perrinkimo. Partijos pirminiuose rinkimuose jai iššūkį meta salos nepriklausomybę remiantis ekspremjeras Williamas Lai (Viljamas Lai).

DPP savo kandidatą į prezidentus turi paskelbti vėliau šį mėnesį.

„Foxconn“, dar žinoma savo oficialiu pavadinimu „Hon Hai Precision Industry“, surenka „Apple“ telefonus „iPhones“ ir tiekia dalis bei aksesuarus kitiems tarptautiniams prekių ženklams.

T. Gou gimė 1950 metais Taibėjuje. Jo tėvai per Kinijos pilietinį karą pabėgo komunistams pasiekus pergalę. T. Gou koledže studijavo laivininkystės vadybą ir dirbo ne visą darbo dieną, kad išlaikytų save.

Savo verslą jis pradėjo 1974 metais – motinai investavus 100 tūkst. Taivano dolerių (2,9 tūkst. eurų dabartiniu kursu) ėmė gaminti televizorių dalis. Vėliau jis pradėjo gaminti kompiuterių dalis ir galiausiai jo kompanija tapo didžiausia pasaulyje elektronikos rangove.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių