Estijos pramonės nuosmukis per metus užfiksuotas 22-ą mėnesį iš eilės

  • Teksto dydis:

Estijos pramonės gamyba birželį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, palyginamosiomis kainomis sumenko 3 proc., pirmadienį skelbia nacionalinė statistikos tarnyba.

Tai buvo 22-as iš eilės metinio nuosmukio mėnuo.

Vien tik apdirbamosios pramonės produkcijos gamybos apimtys sumažėjo 2,3 proc., gavybos – 19,7 proc., tuo tarpu energetikos sektoriaus – padidėjo 4 procento.

Apdirbamosios pramonės produkcijos pardavimai per metus didėjo 0,4 proc., iš jų vietos rinkoje – 1,2 proc., o užsienio – nepakito. Eksportuota 66,8 proc. produkcijos.

Per mėnesį (birželį, palyginti su geguže) visos pramonės gamyba, įvertinus sezoniškumą, sunyko 3,5 proc., o vien tik apdirbamosios – 2,9 procento.


Šiame straipsnyje: Estijapramonėgamyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Estai neišmokę sukčiauti

Estai neišmokę sukčiauti portretas
O Lietuvoje dar TSRS laikais buvo gerai išmokę kaip surašyti statistikos duomenis, ataskaitas ir ką kiekvieno kolūkio ir fabriko buhalterė turi surašyti į apskaitos knygas ir pateikti kaip ataskaitas apie nuostabiai gerai vykdomus penkmečio planus. Tie rodikliai TSRS laikų Lietuvoje nuolat gerėjo iki tiek, kad buvome pralenkė ir JAV, ir Japoniją. Ir kai ėmė aiškėti, kad realybėje to nėra ir kad taupomojoje kasoje, kas tuomet buvo vietoje bankų, yra tokios sumos rublių asmeninėse lietuvių sąskaitose, kad niekaip nesiderina su jų vidutiniais atlyginimais ir net keliais doleriais atsiųstas tolimų giminių iš Amerikos, jog teko likviduoti visą sistemą ir neliko TSRS. Ne žygdarbius ir sąjūdžiai sugriovė TSRS, o buhalterės ir statistikos specialistės surašydavusios tokius skaičius apie pergales ekonomikoje ir visur kitur, kad galų gale išlindo dideli neatitikimai ir paaiškėjo, kad visa TSRS jau išvogta ir vogti neliko ko. Tada nutarta eiti vogti į ES. Visi iš buvusios TSRS tik tą ir daro.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių