Estijos konservatorių lyderis: prezidentė turi atsistatydinti

  • Teksto dydis:

Estijos Konservatorių liaudies partijos (EKRE) pirmininkas, vidaus reikalų ministras Martas Helme (Martas Helmė) penktadienį patarė šalies prezidentei Kersti Kaljulaid atsistatydinti.

„Šis žmogus nenutuokia, kas ji tokia, kokia jos pareigybė, kokie jos įgaliojimai ir pareigos“, – sakė partijos lyderis, kurį citavo EKRE spaudos tarnyba.

„Jeigu ji visam pasauliui paskelbia, kad nekenčia partijos, gavusios tvirtą rinkėjų mandatą, tai, matyt, ji turi problemų dėl nervų sistemos. Politikoje požiūriai į pasaulį gali būti įvairūs, bet su akla neapykanta politikoje nieko nepadarysi. Kersti Kaljulaid derėtų atsistatydinti“, – mano konservatorių lyderis.

Jis pažymėjo, kad „mūsų ministrai turi taisyti situaciją, kurią išprovokavo kvaili prezidentės pareiškimai tarptautinėje arenoje“.

K. Kaljulaid anksčiau penktadienį paskelbtame interviu JAV žurnalui „Foreign Policy“ sakė, kad nekenčia to, kaip elgiasi valdančiajai koalicijai priklausančios EKRE politikai.

„Nekenčiu jų dėl jų elgesio ir atsiprašau už įspūdį, kuris galiausiai susidaro... Padorūs žmonės taip nesielgia. Tai ne tas požiūris, kurio mes laikomės Estijoje. Dabar aš turiu aiškinti kvailus jų poelgius“, – sakė K. Kaljulaid.

EKRE laikoma nacionalistine, euroskeptiška, ksenofobiška ir homofobiška partija. Tuo pačiu populistinė konservatorių politika yra populiari Estijos visuomenėje. Per kovo 3 dieną įvykusius parlamento rinkimus EKRE savo vietų parlamente skaičių padidino beveik tris kartus – nuo 7 iki 19. Estijos parlamente yra 101 vieta.

Drauge su partija „Isamaa“ („Tėvynė“) ir Centro partija EKRE suformavo valdančiąją koaliciją ir gavo 5 iš 15 ministrų portfelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hara

hara portretas
Ta grazuole pas butleri vaziavo nusilenkti?

T kad

T kad portretas
Ji buvo vienintelis pretendentas i posta:) NeoKonservatoriai visur vienodi, iš po stalo zapodliakes meto:)

tiesa

tiesa portretas
gerai kad musuu kupriukas nekyla i kova del pasalinimo nuo paregu nes partiju siela ta pati
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių