ES svarstys įvesti sankcijas Turkijai

Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Charles'is Michelis pareiškė, kad Turkija atsisakė deeskaluoti konfliktą su Graikija ir ieškoti diplomatinių sprendimų, todėl ES valstybės narės svarstys įvesti sankcijas Turkijai.

„Manau, kad katės ir pelės žaidimas turi liautis“, – sakė Ch. Michelis, turėdamas omenyje į Graikijos vandenis Viduržemio jūroje įplaukiančius Turkijos gamtinių dujų telkinių žvalgymo laivus.

„Turėsime diskusiją EVT viršūnių susitikime gruodžio 10 d., esame pasirengę pasinaudoti mūsų turimomis priemonėmis“, – perspėjo jis.

Prezidento Recepo Tayyipo Erdogano vadovaujama Turkija vis labiau demonstruoja savo galią regione, kur šiuo metu yra kilęs ginčas tarp Turkijos, Graikijos ir Kipro dėl naftos ir gamtinių dujų telkinių Viduržemio jūros rytuose.

Spalį vykusiame EVT viršūnių susitikime ES šalių lyderiai pasmerkė Turkijos „vienašališkus veiksmus ir provokacijas“ Viduržemio jūroje.

„Spalį, po labai įtemptų ir strateginių aukšto lygio pokalbių, mes išreiškėme labai pozityvų siūlymą Turkijai, mes ištiesėme savo rankas. Tačiau proveržiui šioje srityje keliama sąlyga yra tokia, kad Turkija turi nutraukti vienašališkas provokacijas, priešiškus pareiškimus ir nepagarbą tarptautiniams principams ir taisyklėmis paremtai visuomenei“, – sakė Ch. Michelis.

„Nuo spalio reikalai nebuvo tokie pozityvūs. Nuo tada mes matėme vykusius vienašališkus sveikmus ir priešiškus pareiškimus“, – pareiškė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Išmeskit Turkiją iš NATO !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių