Ekspertas: Palestinos valstybę pripažįstanti Armėnija vadovaujasi keršto troškimu

Penktadienį Jerevanas paskelbė pripažįstantis Palestinos valstybę ir pareiškė darantis tai vadovaujantis tarptautinės teisės principais bei prieštaraudama smurtui prieš civiliams. Vidurio Rytų ekspertas Aleksandras Fridmanas teigia, kad šiame žingsnyje slypi daugiau, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Informacija apie Armėnijos sprendimą nesulaukė daug vertinimų informacinėje erdvėje, nes Jerevano žingsnis neišsiskiria, turint omenyje, kad Palestinos valstybę pripažino daug šalių, įskaitant ir 14 Europos Sąjungos valstybių. Tačiau portalo kauno.diena.lt kalbintas Saaro universiteto (Vokietija) dėstytojas, apžvalgininkas A. Fridmanas teigia, kad Armėnijos motyvacija yra savita, nes pirmiausiai vadovaujasi keršto troškimu.

„Kerštas tapo pagrindiniu Armėnijos užsienio politikos varikliu. Įdomu tai, kad kerštas Armėnijos valdžioje yra tam tikra prasme rūšiuojamas ir dozuojamas. Pavyzdžiui, Jerevanas trokšta atkeršyti Rusijai, bet bijo tai daryti“, – komentavo ekspertas.

Todėl, pasak jo, „bokso kriauše“ tapo Maskvos „vasalas“ Aliaksandras Lukašenka. Armėnų keršto jausmų objektais tapo ne tik kare ją sutriuškinęs ir seniai prarastas teritorijas susigrąžinęs Azerbaidžanas, bet ir visos valstybės, kurios padėjo azerbaidžaniečiams „užsiauginti raumenis“ bei tos šalys, kurios paliko Armėniją vieną kritinėje situacijoje, o tokia buvo ir seniausia bei svarbiausia Jerevano sąjungininkė – Rusija.

Jerevanas trokšta atkeršyti Rusijai, bet bijo tai daryti.

„Armėnijos sprendimas pripažinti palestinos valstybę yra ne kas kita, kaip kerštas Izraeliui, padėjusiam azerbaidžaniečiams“, – teigė kauno.diena.lt pašnekovas.

Jis pažymėjo, kad šis Jerevano veiksmas turi ir antrinį tikslą – pademonstruoti ištikimybę svarbiausiam Izraelio priešininkui – Iranui, kuris greta Rusijos, taip pat yra senas Armėnijos sąjungininkas.

„Tokiais žingsniais premjeras Nikolas Pašinianas demonstruoja savo „ištikimybę“ demokratijos vertybėms. Parodė tai, apie ką nenorėjo prisiminti bendraudamas su Vakarais – visus pastaruosius metus trukusius glėbesčiavimus su A. Lukašenka ir Vladimiru putinu. N. Pašiniano „principingumas“ iš tiesų yra politiko – nevykėlio bestuburiškumas“, – sarkastiškai apie naujieną atsiliepė A. Fridmanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O Fridmano kliedeisiai kas yra?

O Fridmano kliedeisiai kas yra? portretas
Žydo kerštas palestiniečius palaikančiai valstybei?

Skaitove, tiksliau

Skaitove, tiksliau portretas
vatinka,pats esi paskendęs vovkos putininio skylės ekstrementuose.Mauk nx iš čia.

SKAITOVAS

SKAITOVAS portretas
O tas Fridmanas ar ne žydas/Labai keistai atrodo,kaip svetimtautis gali kištis į svetimų valstybių sprendimus ir dėstyti savo vienašališką nuomonę,kur Palestiną paremia didžioji dauguma valstybių.Tik mūsų valstybės klapčiukai --paliktinukai drumsčia vandenį zydeliams lysdami į rūrą,Jie gali greitai paskęsti šioj šūdynėj.Ir nebus kas juos skęstančius gelbsti---juk jie visiems pakenkę ir labai dvokia savo tvartelio smarve.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių