E. Macronas: COVID-19 krizė yra ES „tiesos akimirka“

COVID-19 krizė yra ES „tiesos akimirka“, sakė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas interviu, kurį ketvirtadienį paskelbė dienraštis „Financial Times“.

E. Macronas paprašė ES šalių parodyti daugiau solidarumo. Šiaurines ES valstybes jis ragino susivienyti ir remti Ispaniją bei Italiją, kur nuo COVID-19 mirė daugiau nei 40 tūkst. žmonių.

„Susidūrėme su tiesos akimirka. Šiuo laikotarpiu išaiškės, ar ES yra politinis, ar tik prekybinis projektas. Manau, kad tai politinis projektas... Norint, kad ES išliktų, reikia finansinės paramos ir solidarumo“, – sakė E. Macronas.

Jis pritaria ES planui kurti skubios pagalbos investicinį fondą, kurio dydis siektų šimtus milijardų eurų. E. Macronas taip pat paragino nedelsiant skelbti moratoriumą skoloms pagal dvišales ir daugiašales sutartis, tokiu būdu ketinama padėti Afrikos valstybėms.

E. Macronas taip pat tvirtino: jei turtingesnės šalys, tokios kaip Vokietija ir Nyderlandai, nesutiks su pagalbos Pietų Europos šalims priemonėmis, bendrai ES valiutai ir apskritai visam blokui iškils didelė grėsmė.

Šiuos komentarus E. Macronas išsakė turtingesnėms ES valstybėms nesutikus, kad jų mokesčių mokėtojų pinigais būtų padengiamos mažiau pasiturinčių valstybių narių skolos.

Prancūzijos prezidentas perspėjo, kad valstybėms atsisakius demokratinių laisvių, Vakarų demokratijai gali iškilti didelis pavojus. „Negalima apleisti to, kas užkoduota mūsų DNR, net ir sveikatos krizės akivaizdoje“, – teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vidmantuk, dievo Perkūno nebijai?.. :s

Vidmantas

Vidmantas portretas
DIEVAS ABSOLIUTAS : 1. Dievas Absoliutas yra "BEGALYBIŲ VANDENYNAI" ir kad Žmonija nepaskęstų DIEVO BEGALYBIŲ " vandenyse" yra reikalingas KRISTUS, kurio pagrindinis vaidmuo yra surišti Dievą su žmonija - žmogumi. Kristus reikalingas ne vien dėl ryšio - sąsajos, bet ir dėl teisingumo ! Be Kristaus nebūtų jokios tiesos žmonijoje kas liečia Dievą ... be Kristaus visa žmonija keliautų tiesiai į pragarus, nes žmogui mirus žmogus patektų į BEGALYBIŲ VANDENIS, kurie yra nesukontroliuoti be Kristaus darbo. Dievo absoliuto kūnas yra visa visuma, tiek BEMATERIJA, tiek MATERIJA ir LAIKAS ! ... 2. DIEVO ABSOLIUTO KRISTUS yra : Jėzaus ir indigo hibridinis kūnas (VUNDERKINDAS) A. K. 36908170800 ... Kristaus sandara sudaryta be ŽMOGAUS DVASIOS, tai reiškia, kad Kristus neturi negatyvo (-), nes Žmogaus Dvasią sudaro negatyvas, vadinamas ŠĖTONU - VELNIU ! (Žmogaus Dvasia yra sudaryta iš žmogaus sielos ir Dievo fragmento). ABSOLIUTINĖJE VISATOJE negatyvas yra tik MATERIJOJE - GYVYBĖJE !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių