E. Levitas oficialiai skiria K. Karinį Latvijos premjeru

Latvijos prezidentas Egilas Levitas „Naujosios vienybės“ partijos politiką ir dabartinį ministrą pirmininką Krišjanį Karinį antradienį oficialiai paskyrė į premjero postą.

E. Levitas spaudos konferencijoje paskelbė apie K. Karinio paskyrimą ir pridūrė, kad vėliau antradienį pasirašys atitinkamą dokumentą.

Šalies vadovas teigė susipažinęs su būsimos vyriausybės deklaracija ir „visiškai aiškiai įsitikinęs“, kad būsimoji koalicija bus pakankamai stabili ir turės pakankamą savitarpio supratimą, kuris gali tapti pagrindu būsimos vyriausybės veiklai ateinančius ketverius metus.

Per susitikimą abu politikai aptarė pirmąjį vyriausybės deklaracijos projektą, pranešė E. Levitas. 

Jame, be kita ko, išvardyti svarbiausi prioritetai, pažymėjo prezidentas, bet pridūrė, kad reikėtų tęsti su jais susijusį darbą, kad jie būtų išdėstyti aiškiau ir išsamiau.

K. Karinis ir jo partija vyriausybės formavimo procese faktiškai dalyvauja nuo spalio pradžioje įvykusių Saeimos rinkimų, kuriuose „Naujoji vienybė“ surinko daugiausiai balsų, o kitos politinės partijos pripažino, kad būtent ji turėtų imtis iniciatyvos formuojant būsimą vyriausybę.

E. Levitas anksčiau taip pat paskyrė K. Karinį vadovauti deryboms dėl būsimos vyriausybės formavimo.

Po rinkimų „Naujoji vienybė“ išreiškė norą, kad koaliciją sudarytų keturios politinės jėgos – ji pati, „Jungtinis sąrašas“, „Nacionalinis susivienijimas“ ir „Pažangieji“.

Tačiau dėl „Jungtinio sąrašo“ ir „Nacionalinio susivienijimo“ „ideologinių prieštaravimų“ „Pažangieji“ buvo pašalinti iš derybų ir šiuo metu formuojama trijų partijų – „Naujosios vienybės“, „Jungtinio sąrašo“ bei „Nacionalinio susivienijimo“ – vyriausybė.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių