Briuselio turguje konfiskuota 11 tonų hašišo

Belgijos policija, apieškojusi pagrindinį didmeninį maisto prekių turgų Briuselyje, konfiskavo daugiau nei 11 tonų kanapių dervos, kurios vertė siekia 114 mln. eurų, antradienį pranešė prokurorai.

Per operaciją, surengtą ankstų pirmadienį turguje „Marche Matinal“, suimti šeši asmenys. „Marche Matinal“ yra pagrindinis maisto prekių pardavimo ir platinimo centras, tiekiantis produktus Briuselio parduotuvėms ir restoranams.

Belgija yra laikoma pagrindiniu nelegalių narkotinių medžiagų platinimo centru Europoje. Per milžinišką konteinerių uostą Antverpene pergabenama ypač daug kokaino, čia atkeliaujančio iš Lotynų Amerikos.

Tačiau šią savaitę konfiskuotos 11,5 t kanapių yra viena didžiausių sulaikytų kontrabandinių siuntų per kelerius pastaruosius metus. Per visus 2018 metus Antverpene iš viso buvo konfiskuota 16,8 t. šių narkotinių medžiagų.

Visgi rastas hašišo kiekis neprilygsta iki šiol didžiausiai sulaikytai hašišo – apdirbtos kanapių dervos – siuntai Belgijos istorijoje, kai 2007-ųjų vasarį, pakeliui į Nyderlandus, buvo sulaikytos 45 t šių narkotinių medžiagų.

Naujausios operacijos metu sulaikytiems šešiems įtariamiesiems pateikti kaltinimai; jie stos prieš teismą per ateinančias 48 valandas. Teisėjas nuspręs, ar sulaikytiesiems bus paskirtas kardomasis kalinimas.

 


Šiame straipsnyje: BelgijaBriuselisHašišas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Briuselis europos Sodoma ir Gomora

Briuselis europos  Sodoma ir Gomora   portretas
vienoj vietoj ,,,, visa belgija ne tik kad ant adatos sedi - bet ir perpildyta atvykusiais is visos ES ,,,politikais,,, idiotais ,iskrypeliais ir prostitutem..Lietuvos lansberklyniu lyberatu socdemu ir LGBT rojus zemeje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių