Aptarė papildomus kovos su šešėline rinka būdus

Premjeras su mokesčių inspekcijų apskričių viršininkais aptarė papildomas priemones kovai su kontrabanda ir akcizinių prekių mokesčių rinkimą bei apskaitą. Mokesčių prievaizdai žada artimiausiu metu diegti papildomas priemones akcizinių prekių apskaitai gerinti.

Pasak mokesčių inspekcijos vadovų, šių metų akcizai renkamai pakankamai neblogai, planas keliais procentais viršijamas, tačiau nepavyksta surinkti Pridėtinės vertės mokesčio (PVM). Inspekcija padidėjusių mokesčių surinkimą linkusi sieti su augančia ekonomika.

„Susitarimas su tabako pramone, kuris mums padės gauti duomenis apie gamybą akcizo administravimo tikslais, padės atsekti kas dalyvavo, pavyzdžiui, kontrabandos būdu į Lietuvą atkeliavusių cigarečių perpardavimo sandoriuose. Pristatėme tokius sprendimus, kaip viešojo maitinimo įstaigose įsigalioja reikalavimai, kad visų išankstinių sąskaitų duomenys būtų saugomi kasos aparatų elektroninėse juostose, kas padėtų kovoti su seniai žinomu išplitusiu piktnaudžiavimu, kuomet kavinių klientai gauna tik išankstines sąskaitas ir negauna kasos aparatų kvito. [...] Taip pat įsigalioja sprendimas, kad transporto paslaugas teikiančiose įmonėse kuro apskaita būtų vedama pagal automobilius ir tai turėtų padėti kontroliuoti vadinamus „nupildymus“ iš bakų, kai per sieną yra įvežamas dyzelinis kuras, vėliau jis išpilamas ir realizuojamas šešėlinėje rinkoje“, – sako VMI viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių