Dėl dokumentų klastojimo - už grotų

Pastaraisiais metais padaugėjo atvejų, kai sukčiai, pasidaudodami svetimais asmens dokumentais, ima paskolas, išsimokėtinai įsigyja brangių daiktų, nuomojasi ir negrąžina prabangių automobilių ir pan.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, praėjusią savaitę Šiaulių miesto apylinkės teisme buvo nagrinėjama tokio vieno sukčio byla.

Gintautas Kergė įkliuvo, kai šių metų kovo 3 d. atėjo į „Sampo" banką ir pareiškė norįs įsigyti mokėjimo kortelę. Banko darbuotojai jis pateikė R.B. vardu išduotą asmens pasą, kuriame buvo įklijuota G.Kergės nuotrauka. Tikrindama dokumento ir duomenų bazės įrašus, moteris pamatė, kad šis asmens pasas nuo 2006 metų yra negaliojantis. Tuoj pat buvo iškviesta apsauga ir policijos pareigūnai, kurie G.Kergę sulaikė ir dėl suklastoto dokumento panaudojimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Jo ir teismo metu vyras teigė, kad dokumento pats neklastojęs. Iš matymo pažįstamas asmuo jam pasiūlė užsidirbti 50 litų. Tereikėjo atnešti savo fotonuotrauką, o po to su suklastotu pasu nueiti į banką ir atidaryti sąskaitą. Uždarbį jis gavęs prieš eidamas į banką. Užsakovas jam nesakęs, ką darys su įgyta banko mokėjimo kortele.

G.Kergė žinojo, kad savo nuotrauką duoda dokumentui suklastoti, paskui tą suklastotą dokumentą panaudojo banko sąskaitai atidaryti. Baudžiamasis kodeksas už tokią nusikalstamą veiką numato areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų. Šiaulių miesto apylinkės teismas G.Kergei skyrė 60 parų arešto. Šiuo metu jis jau suimtas ir atlieka bausmę.

Taigi G.Kergės biografiją paįvairino teistumas už suklastoto dokumento panaudojimą. Iki šiol jis „specializavosi", darydamas vagystes ir neteisėtai disponuodamas narkotinėmis medžiagomis.


Šiame straipsnyje: kortelėbankassukčius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių