Vilniaus universitete atidaryta nauja mokslinė laboratorija

Vilniaus universitetas, Kinijos telekomunikacijų bendrovė „Huawei Technologies Co., Ltd“ ir „Omnitel“ pasirašė trišalę bendradarbiavimo sutartį dėl bendros mokslinės laboratorijos „VU, Omnitel ir Huawei telekomunikacijų mokslo centro“ steigimo.

Vilniaus universiteto rektorius akad. Benediktas Juodka pažymėjo, kad bendradarbiavimo idėja gimė bendraujant su Kinijos liaudies respublikos ambasadoriumi J. E. Tong Mingtao. „Šiandien yra svarbi diena, nes mes pasirašome labai reikšmingą susitarimą. Vilniaus universitetas yra mokslo ir tyrimų institucija. Ši naujoji laboratorija padės plėtoti tyrimus, mokslą ir inovacijas.“, - kalbėjo rektorius.

Kinijos telekomunikacijų bendrovę sutarties pasirašyme atstovavo kompanijos generalinis viceprezidentas Qu Wenchu ir viceprezidentas Centrinei ir Rytų Europai bei Šiaurės regionui Lu Yong. Viceprezidentas akcentavo kompanijos darbą Europoje. „Nuo to momento, kai pradėjome dirbti Europos regione, kiekvienais metais investuojame į vietinę rinką, į profesionalus“, - sakė Qu Wenchu.

„Telekomunikacijų mokslo centre „Omnitel“ jau įdiegė 4G ryšį – tai greičiai ir galimybės, kurias dar turi nedaugelis pasaulio šalių, - pabrėžė kompanijos prezidentas Antanas Zabulis. – Mes siekiame paskatinti gabių Lietuvos jaunuolių mokslinę veiklą, ir tai darysime ne tik užtikrindami jiems pažangiausią ryšį, bet ir suteikdami naujas veiklos terpes bandant naujausias mobiliąsias paslaugas.“

Telekomunikacijų mokslo centro veikloje dalyvaus keturi VU fakultetai: Fizikos, Matematikos ir informatikos, Filosofijos bei Filologijos. Centre bus atliekami mokslui ir verslui aktualių sričių tyrimai: mobiliųjų tinklų modeliavimo, tyrinėjimo ir optimalių parametrų parinkimo, lietuvių, latvių, lenkų ir kitų kalbų atpažinimo ir vertimo į tekstą, semantinių matematinių-skaitmeninių metodų kūrimo ir jų taikymo mobiliuosiuose įrenginiuose, debesų kompiuterijos, intuityvios, paprastos vartotojų sąsajos kūrimo metodų ir jų taikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Lenkai žymiai geriau tvarkysis Vilniuje, kai mes dauguma emigruosime _Tuo metu R. Vaitkus užsimena, kad [Vilniaus] universitetą pavertus viešąja įstaiga bus atvertos durys šv. Jonų bažnyčios atidavimui į Bažnyčios rankas. „Matome tokį pavojų, nes vykdant sutartį su Šventuoju Sostu ir žinant Lietuvos katalikų bažnyčios norą susigrąžinti visus religinius pastatus, neoficialiai išsakytas noras ir dėl šv. Jonų bažnyčios“, – sakė prorektorius. Pasak jo, tokių dalykų nebūtų galima padaryti, jei valdžios tarp senato ir tarybos būtų subalansuotos. N. Putinaitė tokius nuogąstavimus atmeta. „Gąsdinimus tarybomis girdime jau senai, šįmet gąsdinimai tarybomis suintensyvėjo – kad tarybos gali ar atiduoti kažkam, ar išdraskyti kažką. Juk yra vidiniai tarybos nariai – jei jie nepritars, tarybos sprendimai iš viso nepriimami, svarbiausiems sprendimams priimti neužtenka balsų“, – aiškino viceministrė [1]._ Ajajai... Steponavičius su Putinaite ieško būdų pašildyti rankas prie Viniaus universiteto pastatų valdymo. Utelės. Va kodėl mes neužsitarnavome teisės tvarkyti Vilnių, ką apie tai berašytų The New York Times. Vardan savo tvartelių, griauname šį kultūros centrą, kaip Landsbergis sugriovė Lietuvos ekonomiką. 1. Reformai nepasiduodantis VU nori likti išskirtinis. 2011 11 29 / 10:21 / Mindaugas Jackevičius. DELFI
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių