T.Paananenas: kelias įsitvirtinti yra investavimas į žinių industriją

„Skype“ inžinerinio centro Taline vadovas Tiitas Paananenas teigia, kad vienintelis kelias mažoms šalims įsitvirtinti pasaulio rinkoje yra investavimas į žinių industriją: tik pradėjusios save vertinti kaip talentingų žmonių šalis, jos gali sulaukti didesnio dėmesio iš kitų.

Gegužės 31 – birželio 1 d. T. Paananenas kartu su tokių interneto gigantų kaip „Wikipedia“, „Yahoo!“, „SoundCloud“ ir kt. atstovais dalinsis gerąja patirtimi progreso konferencijoje LOGIN.

„Su Lietuva teko dirbti 2003-2005 metais ir, palyginti su tuo laikotarpiu, jūsų šalis pasikeitė: įmonės orientuojasi tiek į vidaus rinką, parduodamos savo paslaugas, tiek į išorę – jas eksportuodamos, – sako „Skype“ atstovas. – Jūsų telekomunikacijų ir IT sektorius yra sutvirtėjęs, nors trūksta produktų plėtojimo bei inovacijų. Vis dėlto Lietuva sparčiai keičiasi, daug dėmesio čia skiriama pradedantiesiems verslams, tad manau, jog ateityje jūsų laukia daug gerų pokyčių.“

Pasak T. Paananeno, kiekvienai šaliai svarbu turėti stiprų, visame pasaulyje žinomą prekės ženklą – tai iš tiesų padeda sustiprinti pozicijas kitų šalių atžvilgiu.

„Estijai „Skype“ padėjo atverti daug durų visame pasaulyje ir daugelis mūsų šalies žmonių, pristatydami save bei savo šalį, dažniausiai pamini būtent „Skype“, – pastebi T. Paananenas. – Norint sukurti sėkmingą produktą svarbu pritraukti talentingų žmonių, dirbti su malonumu, išsikelti ambicingus ir, svarbiausia, globalius tikslus“. Pasak jo, „Skype” tapo ypač sėkmingu produktu kaip tik todėl, jog patenkino bendrą visiems žmonėms poreikį bendrauti.

Didžiausioje Baltijos šalyse progreso konferencijoje LOGIN 2012, vyksiančioje „Litexpo“ konferencijų centre, šiais metais dalyvaus 70 pranešėjų iš Lietuvos bei 12-os užsienio šalių. Pagrindinės konferencijos veiklos bus suskirstytos į 4-ias dalis: asmeninės technologijos, naujoji žiniasklaida, išmanieji miestai bei skaitmeninis verslas. Pranešimus skaitys visame pasaulyje žinomi progreso vizionieriai: Jimmy Wales'as („Wikipedia“), kurį pristato pagrindinė konferencijos partnerė bendrovė „Omnitel“, Britų Tarybos kvietimu atvykęs Ajaz'as Ahmed'as (AKQA), Joshua Partridge'as („Yahoo!“), Mark Dewings („SoundCloud“) ir kiti.

Konferencijos svečiai galės dalyvauti ir mažosiose LOGIN sesijose, apsilankyti kompanijos „Microsoft” organizuojamose dirbtuvėse IT specialistams. LOGIN 2012 dalyviai galės naudotis nemokamu „Zebra“ internetu. Birželio 1 d. vyksiančiame konferencijos baigiamajame renginyje bus paskelbti ir 25 domeno „.lt“ administratoriaus Domreg.lt pristatomų Lietuvos interneto apdovanojimų nugalėtojai. Jie paaiškės susumavus interneto vartotojų bei LOGIN vertinimo komisijos balsus.

„Iki gegužės 24 d. interneto vartotojai galėjo siūlyti savo nominantus bei balsuoti už kiekvienos kategorijos favoritus, – sako LOGIN direktorius Arnoldas Rogoznyj. – Sulaukėme labai didelio aktyvumo, rodančio, jog Lietuvos interneto bendruomenė – veržli ir gyvybinga. Tikimės, kad apdovanojimų nugalėtojai bus pavyzdys ir kitiems, savo darbuose siekiantiems novatoriškumo, efektyvumo ir, žinoma, progreso skatinimo dermės.“

Šiais metais progreso konferencija LOGIN organizuojama jau šeštąjį kartą. Didžiausia interneto tendencijų konferencija Baltijos šalyse savo istoriją pradėjo 2007 m., kaip Lietuvos tinklaraštininkų konferencija „BLOGin“. Pernai konferencija LOGIN pritraukė daugiau nei 2500 lankytojų.


Šiame straipsnyje: Tiitas PaananenasSkypeLogin

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių