Metro darbininkai rado aukso puodą

Statant naują metro liniją Nižnij Novgorodo mieste Rusijoje, darbininkai aptiko puodą su auksinėmis monetomis. Spėjama, kad „aukso puodas“ žemėje išbuvo nuo caro Nikolajaus II laikų, skelbia Rusijos žiniasklaida.

Rastame puode buvo tūkstantis auksinių monetų. Radinys svėrė apie 8, 5 kilogramų. Laimingi metro statytojai nedelsdami metė darbus ir grįžo į miestą metro traukiniu.

Jų bendradarbiai prasitarė apie radinį vietiniams žurnalistams. Žinia pasiekė ir policiją. Pareigūnai tiria įvykio aplinkybes ir apie rezultatus žada informuoti kitą savaitę.

Jeigu pasitvirtins faktas, kad rastame puode tikrai buvo auksas, neteisėtai jį pasisavinę darbininkai sulauks bausmės, nes pagal Rusijos Federacijos įstatymus lobį radusiesiems priklauso tik 25 procentai jo vertės.

50 procentų lobio vertės atitenka valstybei, o kiti 25 procentai – žemės savininkui, kurio teritorijoje radinys aptiktas.

Gali būti, kad istorikai nepatvirtins, jog rastame puode yra auksinės monetos.

Vietovė, kurioje rastas lobis, yra netoli buvusio Nižnij Novgorodo turgaus teritorijos, kur veikė daug prekyviečių ir svečių namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių