Vilniuje koncertuos džiazo virtuozai iš Niujorko

Vilniuje veikiančioje „Fluxus ministerijoje“ kitą antradienį koncertų ciklą pradeda džiazo virtuozai iš Niujorko. Nemokamus pasirodymus jie čia rengs beveik visą savaitę.

Kiekvieną vakarą čia koncertuos Kenny Wollesen, Jonathon Haffner ir Dalius Naujokaitis.

Iš Niujorko atvykęs D.Naujokaitis, visada atviras naujoms idėjoms, niekada neatsisako iššūkių gyvenime. Vienas tokių – atvykimas į Lietuvą ir koncertai „Fluxus ministerijoje“. Tokie projektai, anot D.Naujokaičio, tiesiog nuostabūs, nes tai meno inkubatorius, kuriame skatinamos „fluksiškos“ idėjos.

„Pasaulinio lygio  muzikantai Kenny Wollesen ir Jonathon Haffner yra vieni geriausių mano draugų Niujorke. Jie kaskart mane stebina savo originaliomis idėjomis, teisingu humoro jausmu, meno supratimu, kultūra, ir, aišku, muzikavimu. Savo kūryboje visada atranda netikėtų išraiškų, nuolatos kuria naują muziką. O jų patirtis muzikos pasaulyje apskritai yra neįkainuojama, ypač K.Wollesen‘o. Džiugu, kad mes turime galimybę atvykti į „Fluxus ministeriją“ pasidalinti patirtimi ir visą savaitę čia rengti koncertus, kuriuose gros ir Vilniaus muzikantai, studentai, filmininkai. Nė neabejoju, jog ta savaitė Vilniuje bus ypatinga“, - gera nuotaika tryško būgnininkas D.Naujokaitis.

Muzikantui yra tekę groti ir keliuose žinomo avangardinio kino kūrėjo Jono Meko filmuose. Ne kartą koncertavęs Lietuvoje D.Naujokaitis yra įsitikinęs, kad nėra jokio skirtumo kur groti, svarbiausia – visiems susirinkti, groti, dainuoti drauge.

Jo kolega K.Wollesen talentingas ir garsus būgnininkas bei perkusininkas. Jam teko groti ir koncertuoti su tokiais gerai žinomais muzikantais kaip: Tom Waits, Sean Lennon, Ron Sexsmith, Bill Frisell, Norah Jones ir John Zorn. Taip pat jis yra „New Klezmer Trio“ lyderis.

J.Haffner Niujorke ir pasaulyje gerai žinomas džiazo kompozitorius, saksofonininkas.  Jis groja ansamblyje „Now We Are Here“. Naujausias J.Haffner albumas „Life on Wednesday“ (Gyvenimas trečiadienį) išleistas prieš metus, susilaukė didelio susidomėjimo.

Trys džiazo „grandai“ „Fluxus ministerijoje“ viešės iki lapkričio 27 dienos. Kasdieną, 21 val. jie ne tik rengs koncertus, bet dienos metu kvies Lietuvos muzikos akademijos studentus ir muzikantus  į atviras pamokas, kuriose bus mokoma naujausių džiazo tendencijų.

„Žinau, kad „Fluxus ministerija“ nuolatos vykdo švietėjiškas programas, todėl mielai sutikome prisidėti prie tokio kilnaus tikslo. Jaunąją kartą reikia mokyti, kad galėtų tobulėti“, - nekantriai laukdamas ateinančios savaitės sakė D.Naujokaitis.


Šiame straipsnyje: fluxus ministerijadžiazas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių