VDU atidarytas Taivano centras – pirmas Rytų Europoje

Penktadienį Vytauto Didžiojo universitete (VDU) Kaune atidarytas Taivano centras – pirmasis tokio pobūdžio universiteto padalinys Rytų Europoje.

Šis centras skleis žinias apie Taivano kultūrą bei visuomenę Lietuvoje, vystys bei gilins mokslininkų bendradarbiavimą Kinijos ir Taivano studijų kontekste, pranešė VDU.

Šiai progai skirta ir tarptautinė mokslinė konferencija „Kinijos ir Taivano studijos Baltijos šalyse“.

Tarp renginio svečių – Taipėjaus misijos Rygoje vadovas Gary K.Y.Ko (Garis K.Y.Ko) su delegacija, Taivano universiteto rektorius Si-Chen Lee (Si-Čen Li), Nacionalinio politikos mokslų universiteto Socialinių mokslų fakulteto dekanas Yih-chyi Chuang (Ji-či Čuangas), mokslininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir JAV.

Penktadienį pasirašytas bendradarbiavimo memorandumas tarp Taipėjaus misijos ir VDU, atidengta Taivano centro lenta.

Centro koordinatorė Agnė Budriūnaitė išreiškė viltį, kad centras sėkmingai organizuos įvairius renginius, susijusius su šia Rytų Azijos šalimi: konferencijas, simpoziumus, viešas paskaitas, vasaros mokyklas, parodas, koncertus.

„Pirmiausia labai svarbu sukurti prielaidas sėkmingiems Taivano tyrimams. Norime sukaupti knygų fondus Taivano istorijos, kultūros, visuomenės, politikos, ekonomikos ir kitokia tematika. Taip pat tikimės įsijungti į bendrus mokslinių tyrimų projektus kartu su Taivano mokslininkais, taip stiprindami akademinius ryšius tarp VDU ir Taivano mokslo institucijų. Ateityje galvojame apie Taivano studijų įtraukimą į mūsų universiteto studijų programas“, – sakė A.Budriūnaitė.

VDU Azijos studijų centro vadovo Aurelijaus Zyko teigimu, Lietuvoje auga susidomėjimas visu Rytų Azijos regionu, o Taivano turistai vis dažniau čia lankosi.

Kiniškai kalbantis Taivanas – nedidelė šalis į pietryčius nuo žemyninės Kinijos. Dėl sėkmingo ekonominio vystymosi ji yra vadinama vienu iš Azijos drakonų – kartu su Honkongu, Pietų Korėja ir Singapūru. Taivanas pasaulyje ypač garsėja savo pažangiomis technologijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tuoj

Tuoj portretas
švęsim kinų naujuosius metus.. lia, lia, lia...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių