Uostamiesčio mokyklose emigrantai mokysis nuotoliniu būdu

Klaipėdos mokyklų baigimo diplomus galės gauti ir tie moksleiviai, kurie su tėvais yra emigravę. Užsienyje esantiems vaikams bus suteikta galimybė mokytis nuotoliniu būdu.

Ši naujovė – viena iš daugelio parengtame trejų metų uostamiesčio švietimo įstaigų tinklo pertvarkos plane.

Įrangą, kuri leistų emigrantų vaikus mokyti nuotoliniu būdu, turėtų būti nupirkta Naujakiemio suaugusiųjų vidurinei, „Vyturio“ pagrindinei mokyklai ir „Baltijos“ gimnazijai.

„Įranga labai brangi, tačiau tikimės paramos iš ministerijos, ES fondų, todėl galbūt jau nuo kitų metų ir mūsų moksleiviai, negalintys lankyti Klaipėdos mokyklų, jas galės pabaigti nuotoliniu būdu“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Parengtame naujame uostamiesčio švietimo įstaigų pertvarkos plane taip pat numatyta pertvarkyti keturias uostamiesčio mokyklas-darželius: „Inkarėlis“, „Šaltinėlis“, „Versmė“ ir „Nykštukas“ turėtų tapti lopšeliais-darželiais.

L.Prižgintienė užtikrino, kad per artimiausius trejus metus nebus uždaryta nė viena uostamiesčio švietimo įstaiga, nes esą jau stabilizavosi gimstamumas, tad vaikų mokyklos suoluose nebeturėtų mažėti.

Klaipėdoje kelis mėnesius virė diskusija, ar uostamiestyje reikia įsteigti mokyklą, kurią lankytų sportui gabūs vaikai. Tokia įstaiga sutiko būti „Saulėtekio“ gimnazija.

Kol kas dar nėra apsispręsta, ar uostamiestyje steigti gimnaziją itin gabiems vaikams – tokio tikslo trejų metų švietimo įstaigų tinklo pertvarkos plane nenumatyta.

Jame taip pat nenumatytos ir mokyklos Tauralaukyje statybos. Nors yra atlikta galimybių studija, kurioje parašyta, kad mokykla šiaurinėje miesto dalyje reikalinga, tačiau L.Prižgintienė abejojo, ar iki 2015 metų jos statyboms atsiras pinigų.


Šiame straipsnyje: emigrantainuotolinis mokymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Saunu! Gera, grazi naujiena...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių