Techninė apžiūra - pagal naują tvarką

Nuo kovo 1 d. įsigaliojantys nauji techninės apžiūros reikalavimai klaipėdiečių neišgąsdino. Klaipėdos techninės apžiūros centruose pranašautos vairuotojų apgulties nebuvo.

Eilėse nesirikiavo

„Mes ruošėmės srauto padidėjimui, tačiau automobilių skaičius išaugo tik nežymiai. Tik šiek tiek daugiau automobilių pastebėjome šios savaitės pradžioje. Tokio bumo, kurio tikėjomės, nėra“, – aiškino įmonės „Transkona“ direktorius gamybai Algimantas Idzelis.

A.Idzelis pastebėjo, kad dažniausiai vairuotojai suskumba pasirūpinti automobilių technine apžiūra atšilus orams.

Ketvirtadienį vidutiniškai eilėje prie „Transkonos“ vartų būriavosi 10-15 automobilių.

Didžiųjų šalies miestų vairuotojams techninės apžiūros teko laukti po kelias valandas.

Daugiausiai nerimo vairuotojams kyla dėl griežtėsiančios išmetamųjų dujų neutralizavimo sistemos patikros. Pagal naują tvarką, bus tikrinama, ar nėra išpjautas vadinamasis katalizatorius.

„Tačiau reikalavimas, kad automobilyje būtų gamintojo įmontuotas katalizatorius galios tik tiems automobiliams, kurie į šalį buvo įvežti neseniai, o techninės apžiūros talonas jiems išduodamas pirmą kartą ir po kovo 1-ąją įsigaliojusios naujos tvarkos“, – aiškino A.Idzelis.

Tikrins net valytuvus

Nuo kovo mėnesio griežtės automobilių žibintų patikrinimas – nuo šiol bus tikrinamas žibintų aukščio lygio reguliatoriaus veikimas. Vadinasi su daužtu ir šiek tiek paremontuotu žibintu automobilis techninės apžiūros talono negaus.

Taip pat bus tikrinama, ar stiklo valytojai švariai valo visą valomą plotą, ar veikia langų plovimo skysčio purkštukai.

Techninės apžiūros metu bus patikrinta, ar vairuotojo matymo lauko neužstoja pašaliniai daiktai, todėl tų, kurie automobilyje navigacines sistemas yra pritvirtinę prie priekinio stiklo, laukia nemalonumai.

Tačiau švelnės reikalavimai automobilio kėbului. Smulkūs įbrėžimai, įlenkimai ar parūdiję kėbulo plotai neberūpės tikrintojams. Tačiau jei mašinos kėbulas bus prarūdijęs kiaurai, o susidariusios skylės yra aštriais kraštais, tai bus laikoma dideliu trūkumu.

Bus atidžiau tikrinama automobilio stabdžių sistema, elektros laidų būklė.

Ilgės apžiūrų laikas

Daugiausiai naujovių atsiras tikrinant vairavimo sistemos veikimą. Patikrinimas vyks iki kraštinių padėčių susukus priekinius ratus, kai jie yra pakelti arba yra ant specialių sukamųjų stovų.

Prognozuojama, kad dėl naujų reikalavimų ilgės apžiūros laikas. Anksčiau lengvojo automobilio apžiūra užtrukdavo 6 minutes, sunkiasvorio – 10 min.

„Mūsų įmonėje klientai gali iš anksto telefonu užsisakyti laiką, kada jie nori atvažiuoti ir be jokių eilių automobilis patikrinamas“, – aiškino A.Idzelis.

Be to, atsisakyta dvigubo išmetamųjų dujų tikrinimo automobiliams su įrengta maitinimo dujomis įranga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idzeliu

Idzeliu portretas
Man ydomu, kodel nesu mates technikini varant taksi firmu tokiu kaip " autopunktas" ,"vaucerbankas" automobiliu, gal jie praeina technikini pro kita puse per ta zydeli, o paskui mes savo gyvybem rizikuojam. Matytbdel to zydas ir vadovauja tenai,nkad kuo daugiau auku butu, nori mumis atsikratyti, taip ir darbo inspekcija priziuri tas firmas, kad zmones paromis dirba.

judzin

judzin portretas
Tur but tu ten stovi ir ziuri,kada atvazioja taksi.....Dirbu "Vaucerbanke"ir galiu prisekti,kad kas pusmeti einam tehnekine be jokiu papildomu mokesciu,yra savo servizas,ir masinos geriau sutvarko neigu moka....Gali patvirtinti bet kas,pas ka yra pazistamu toi firmoi......

...

... portretas
...... vairuotojo matymo lauko neužstoja pašaliniai daiktai, todėl tų, kurie automobilyje navigacines sistemas yra pritvirtinę prie priekinio stiklo, laukia nemalonumai.. Vat sitokios nesamones nesuprantu niekaip :) per tech apziura navigacine trugdo matomumui o vaziuojant kelyje ir ta navigacija naudojant jau netrugdys matymo laukui ??? tai kur ta navigacija det, kad netrugdytu?? ant galinio stiklo klijuot ar po subine pasidet, kad su trecia akim galetum stebet kur navigacija veda???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių