„Megoje“ miauksėjo katės, kurioms neatsispiria net vyrai

Tarptautinėje kačių parodoje prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ savaitgalį lankytojai išvydo Kaune dar nematytų kačių. Laikinoji sostinė pranoko organizatorių lūkesčius: jau pirmą parodos dieną čia apsilankė daugiau dalyvių nei per dvi dienas Vilniuje.

Antrus metus gyvuojančio klubo „Top Miau“ surengtoje kačių parodoje Kaune per dvi dienas apsilankė apie 2-3 tūkst. žmonių, kurie galėjo pamatyti apie 200 kilmingų keturkojų, atstovaujančių kelioms dešimtims veislių ne tik iš Lietuvos, bet ir Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos, Latvijos.

„Visi lietuviai myli kates, bet, matyt, kauniečius sudomino ir niekada jų mieste nematytos veislės, – sakė klubo „Top Miau" prezidentė Beata Kudzevičienė. – Į Kauną pirmą kartą atvežtos škotų nulėpausės ir stačiaausės, serkilk reksai, britų ilgaplaukės, tajų katės".

Be to, lenkai atsivežė Didžiąją afroditę, kurią vos prieš metus pripažino ir Tarptautinė kačių federacija. Šios veislės patinai gali užaugti iki 15 kilogramų svorio.

Škotų nulėpausės ir stačiaausės yra vidutinio dydžio, apvalios galvos bei didelių akių. Visi škotų nulėpausių kačiukai gimsta stačiomis ausimis, o tik po 3-4 savaičių ausys nulinksta arba išlieka stačios. Šios veislės katės yra švelnios ir ramaus būdo, jos mėgsta dėmesį.

Tajų veislės katės kilusios iš Tailando. Jos labai panašios į Siamo, turi panašių spalvų trumpą kailį ir tamsesnes žymes ant snukučio, ausų ir galūnių, tačiau Tajų veislė – senesnė.

Parodos lankytojai išvydo ir Kurilų bopteilų, mūsų šalyje populiarėjančių, bet dar retų korniš-reksų, grakščių trumpaplaukių peterbaldų, meilių Abisinijos ir kitų veislių kačių.

Daugiausia parodoje buvo britų trumpaplaukių – apie 50.

„Šiuo metu Lietuvoje madingiausios dvi skirtingos kačių veislės – Kanados sfinksas ir Meino meškėnas, – neabejojo pati 12 Meino meškėnų turinti B. Kudzevičienė. – Viena – beplaukė, draugiška, meili, patinka vaikams, nors reikalauja didelės priežiūros, kasdienio maudymo, o Meino meškėnas – didelis, sveria apie 8-12 kilogramų, nemiaukia, neįkyrus, pasitinka grįžusius šeimininkus“.

Pašnekovė neabejojo, kad dauguma žmonių net nejausdami kates perka pagal savo charakterį. Ramesni, pasyvesni – persų, egzotus, britų ilgaplaukes, šeimos su vaikais – Kanados sfinksus, Meino meškėnus, vienišiai – britų trumpaplaukes, škotų nulėpausius ir stačiaausius, aukštesnio ūgio žmonės renkasi Bengalijos ir Abisinijos, labiau plaukuoti – Sibiro veislės kates.

„Net jei vyrai nemėgsta kačių, dauguma jų neatsispiria išvydę Meino meškėnus. Jie didesni, ramesnio charakterio, žaismingi ir nekniaukia“, – pastebėjo kačių žinovė.


Šiame straipsnyje: Megakatėskačių paroda

NAUJAUSI KOMENTARAI

morka

morka portretas
kates,,,,sunys,,,tai ,ka zmoniu lietuvoj nera,,,,,baikit tuos zaidimus,,,,,,,,,,niekam neidomu,,,,,tik tiems kas tuo uzsiima,,,,jiems sekmes,,,

manau

manau portretas
Katinas turi buti katino vietoje- sedeti ant palanges, vaikstineti po namus, ir pan., o ne su narvais bastytis is vienos parodos i kita. Neatrodo jie laimingi, nors ir apkabinti medaliais. Cai tik seimininkai jaucia malonuma ir puikybe.

to 2

to 2 portretas
pritariu simtu procentu. zmones pasidare is gyvunu sau zaislus ir pinigu kalima masineles, fu ant tokiu
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių