J.Varkala kunigystę keičia į politiką

Kuriamos politinės partijos „Drąsos kelias“ pirmininkas, altarista (šventikas, neturintis parapijos) Jonas Varkala paprašė Vilkaviškio vyskupo Rimanto Norvilo suspenduoti jo kunigystę.

„Jo ekselencija vyskupas sakė, kad pagal kanonus turiu suspenduoti kunigystę, jei noriu dalyvauti politiniame gyvenime. Dėl to tokį prašymą ir parašiau“, – aiškino J.Varkala.

Pasak partijos pirmininko, jis negali likti nuošalyje, kai vyksta „kova dėl tiesos“. J.Varkala nuolat buvo tarp aktyviai palaikančiųjų Neringą Venckienę, velionio Drąsiaus Kedžio seserį ir jo dukros globėją.

Savo atvirame laiške vyskupui J.Varkala nevengė ir katalikų bažnyčios kritikos. „Man liūdna, kad hierarchiškai „valdomi“ krikščionys buvo abejingi socialinei skirčiai ir atvėrė kelią kruvinoms revoliucijoms, kad krikščioniška-pilietiška pozicija neužkirto kelio gimstančiam fašizmui, kad šiandien krikščionys Europoje dažnai nedrįsta gyventi krikščioniškai ir išduoda Kristų savo praktikuojamu vartotojišku gyvenimu“, – rašo J.Varkala.

Kunigas teigė, kad jo nebaugina ir skurdas atsisakius bažnytinės paramos. „Turiu rankas, moku elektriko, santechniko darbus, nepražūsiu. Suprantu, kad besiartinančioje senatvėje aš save pasmerkiu socialiniam skurdui, nes Romos katalikų bažnyčia Lietuvoje nepasirūpino vyresnio amžiaus kunigų pakankamu pragyvenimui socialiniu draudimu. Bet aš lieku ramus, kad „nestovėjau po medžiu, kai žudė žmogų“, o ten buvo Jėzus žmoguje“, – kalbėjo jis.

Politinės partijos „Drąsos kelias“ steigiamasis suvažiavimas surengtas praėjusį šeštadienį. Pasak J.Varkalos, jau yra 1125 steigėjai. Dokumentai dėl partijos įregistravimo Teisingumo ministerijai turėtų būti įteikti penktadienį.


Šiame straipsnyje: VarkalakunigasKedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne pyragai

Ne pyragai portretas
Todel ir keicia, kad nenori eiti po velniu. Geriau jau eiti Drasiaus keliu, link Kauno mariu. Kunigui papulti pas velnius, ne pyragai.

Bus

Bus portretas
Sunki senatve, kada perpras viska, bus jau per velu, liks tik melstis prie konteinerio, o venckiene praleks su mersu ji aptaskydama...

na

na portretas
jau auku dezutes tusteja,reikia politikos ,sekmes
VISI KOMENTARAI 92

Galerijos

Daugiau straipsnių