Žvalgybos tarnybos Seimo komitetui pristatys grėsmių vertinimą

  • Teksto dydis:

Žvalgybos tarnybos trečiadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) pristatys kasmetinį grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimą.

Valstybės saugumo departamentas (VSD) ir Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas (AOTD) grėsmių vertinimą parlamentarams pristatys uždarame posėdyje.

Viešai ataskaita visuomenei bus pristatyta kitos savaitės antradienį, vasario 5 dieną, BNS yra patvirtinusi Valstybės saugumo departamento atstovė Aurelija Katkuvienė.

Grėsmių vertinimą rengia Valstybės saugumo departamentas ir karinė žvalgyba – Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos.

Pernai paskelbtoje ataskaitoje žvalgyba įspėjo, kad Rusija gali bandyti daryti įtaką Lietuvos prezidento rinkimams ir tam pasitelkti kibernetines operacijas.

Daugelį metų Lietuvos žvalgyba pagrindine grėsme nacionaliniam saugumui įvardija agresyvią Rusijos politiką. Pernai konstatuota, kad didėjantys Baltijos valstybių nacionaliniai pajėgumai ir regione dislokuoti Aljanso kariai sumažino tikimybę, kad Rusija ryšis panaudoti karinę jėgą prieš Baltijos valstybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Didžiausios grėsmės tai respublikos viduje. Konservatorių partija su savo patronais, nesibaigiančios politikų rietenos tarpusavyje, valdžios nesiskaitymas su eiliniais gyventojais, medicininės priežiūros, švietimo naikinimas dėl ko vyksta nesibaigianti emigracija. Teisėsaugos ypač teismų priklausymas nuo politikų ir kyšių, nepaliaujamas būtiniausių prekių ir paslaugų brangimas, menkos eilinių gyventojų pajamos kelia vis didesnį nepasitikėjimą politikais o tuo pačiu ir valstybe. Išorinės grėsmės, kurios akcentuojamos norinti nuslėpti vidines, tai nulis lyginant su vidinėmis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių