Vievį padalino į dvi dalis: gyventojai jaučiasi atskirti nuo pasaulio

  • Teksto dydis:

Kelininkų miestu vadinamas Vievis padalintas į dvi dalis. Gyventojai pasakoja, kad yra tarsi atkirti nuo likusio pasaulio – jie gali likti be vaistų ar net maisto prekių, nesupranta, kaip juos pasieks specialiosios tarnybos. Į tokį techninį projektą teko įsitraukti net susisiekimo ministrui, jo komanda situaciją pavadino apgailėtina, praneša LNK.

Nuo šiol Vievis padalintas į dvi dalis, nes jį jungęs viadukas po daugiau nei 40 metų sugriautas. Tad gyventojai į mokslus, darbus ar darželius turės vykti ne kelis, o keliasdešimt kilometrų. 

Automagistralėje Vilnius–Kaunas eismas jau nebesustabdytas, tad aplinkiniai į Vievį pakliūti gali. Tik tai padaryti kiek sudėtingiau. 

Visgi pačių gyventojų situacija nepavydėtina. Gyventojai tikina, kad be Vievio ir artimiausią miestą pasiekti bus sudėtinga. Dėl to jie gali likti ir be vaistų, ir be maisto. Esą kentės ir darbuotojai, ir darbdaviai. 

Vienintelė gyventojų viltis – geležinkelio pervaža. Bet, anot Kelių direkcijos, ir ji artimiausiu metu bus rekonstruojama. O darbai truks kelerius metus. Tad gyventojai nesupranta, kaip juos pasieks skubi pagalba. 

Savivaldybė teisinasi, kad pagalvoti apie pokyčius buvo per mažai laiko. 

Vievyje ir Elektrėnuose išrinkti Seimo nariai mano, kad savivaldybė privalėjo prisiimti atsakomybę. Tad siūlo dar nepradėtus darbus atšaukti. 

Į techninį projektą ir jo ginčus įsitraukė net susisiekimo ministras. Anot jo patarėjo, tokia praktika – viena pirmųjų, bet tikisi, kad ateityje panašaus įsikišimo neprireiks. 

Anot kelininkų, po rekonstrukcijos eismo sąlygos pagerės tiek tranzitiniam, tiek vietiniam transportui, sumažės eismo įvykių tikimybė, pagerės pėsčiųjų ir dviratininkų sąlygos. 

Viadukų ir geležinkelių rekonstrukcija gali trukti ne vienerius metus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jaronimas

Jaronimas portretas
Na įmonės galingai stovi ipatingai didžiulius milijonus su sukrauna savininkai už europinius projektus užtai skuba daryt tikrai ne dėl saugumo paprastu žmonių dar 60metu stovėtų tas tiltas ir visiems dzin Lietuvoje žmoniškumo seniai nelikę tik milijonai galvoje o paprasti žmonės sunkiai dirba

Anonimas

Anonimas portretas
Ką tie lietuviški avinai darytų, jei kiltų karas , prasidėtų bombardavimai ir apšaudymai ? Žinau. Pirmiausia inkštų, kad nebeveikia feisbukas ..

oi tie lietuviai

oi tie lietuviai portretas
oi tie lietuviai, vis jiem negerai.. nieko nedaro valdzia - blogai, kazka daro - blogai. Neatnese informacijos kiekvienam ant lekstutes - blogai... O tai jus patys daugiau domekites kas vyksta jusu apylinkese... visa informacija buvo senai skelbiama...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių