A. Veryga dėl panaudotų apsaugos priemonių saugojimo: tokios būtinybės nebebus

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad būtinybės gydymo įstaigose saugoti panaudotus respiratorius nebebus, nes padaugės jų atsargų.

„Tiek ant pačių respiratorių ar akinių, jei ten nėra gyvų organizmų ar gyvos terpės, virusas negali ilgesnį laiką išlikti ar išgyventi, jam reikia nešėjo, tai didelės rizikos ten nėra. Su akiniais yra paprasčiau, juos tikrai nesudėtinga yra dezinfekuoti. Su respiratoriais, esame prašę mokslininkų, jie buvo atlikę testus ir mėginius, kaip pasikeistų parametrai respiratoriaus atlikus jam dezinfekciją, tai duomenys buvo neblogi, tai dėl to buvo jų prašoma neišmesti, jei kiltų tokia situacija, kad rinkoje negalėtume įsigyti. Dabar, kai įsigijome, tokios būtinybės nebus“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

„Prisiminkime, kad dar visai neseniai buvo sudėtinga išvis tikėtis rinkose įsigyti kur nors tokių asmens apsaugos priemonių. Dabar, kai Lietuva turi nusipirkusi, didelį kiekį užsisakiusi, tas kiekis keliauja į Lietuvą, tas rekomendacijas bus galima atšaukti dėl šių priemonių kaupimo arba saugojimo“, – pridūrė jis.

Anot ministro, premjerui Sauliui Skverneliui pradėjus vadovauti COVID-19 valdymo komitetui, buvo atlikti darbai, kuriuos Sveikatos apsaugos ministerijai vienai būtų buvę sudėtinga atlikti.

„Sudėtingai palyginami dalykai, bet kas pasikeitė, kad yra labai geras įsitraukimas tiek Susisiekimo ministerijos, tiek ministro pirmininko patarėjų komandos, Vyriausybės kanceliarijos, ypač derinant logistiką ir kitus dalykus, kur mūsų ministerijai pačiai būtų buvę sudėtinga susitvarkyti. Dėl to dabar turime atvykstančius lėktuvus, kurie yra suorganizuoti į Lietuvą, čia, manau, yra labai didelis pasiekimas platesnio įsitraukimo ir ministro pirmininko vadovavimo komisijai“, – teigė A. Veryga.

Ministro teigimu, Seime greitai turėtų būti parengtos iniciatyvos dėl didesnio darbo užmokesčio už darbą pavojingomis sąlygomis, dėl to medikai, gydatys koronavirusu užsikrėtusius pacientus, turėtų gauti didesni atlyginimai.

„Norėtųsi maksimaliai gerai pasirūpinti mūsų medikais. Žinau, kad parlamente mūsų frakcijos Seimo nariai ruošia įstatymines iniciatyvas, kad apmokėjimas papildomas už darbą pavojingomis sąlygomis galėtų būti ir didesnis“, – sakė A. Veryga.

Jis taip pat pridūrė, kad rekomendacija įsigyti iki 1 litro dezinfekcinio skysčio nepalies didesnių pakuočių, jas ir toliau bus galima įsigyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
JIS DURNIUS , MELAGIS , AR AIŠKEREGIS . Aš tai manau kad jei medikai veiktu pagal visas normas , tai po 10 dienų jie neturėtu jokių apsaugos priemonių .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių