A . Veryga apie Astravo AE grėsmę: svarbu, kad žmonės gautų jodo

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad Ekstremalių sveikatai situacijų centras turėtų susitikti su sostinės savivaldybės atstovais ir įvertinti, kiek Vilniuje ilgesniam laikui apsistoja asmenų, kurie šioje savivaldybėje nėra deklaravę savo gyvenamosios vietos.

Ministro teigimu, reaguojant į netoli Vilniaus esančios Astravo AE keliamą grėsmę, svarbiausia, kad visi sostinėje apsistojantys asmenys būtų aprūpinti jodo tabletėmis.

„Matyt, kad mūsų Ekstremalių sveikatai situacijų centras turėtų susitikti su savivaldybės atstovais ir įsivertinti, kiek yra tokių žmonių. (...) Kalbama apie žmones, kurie nedeklaravę gyvenamosios vietos Vilniuje, bet čia gyvena arba dirba, ilgesnį laiką užsibūna ir jiems būtų logiška turėti tokias priemones“, – Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

„Radiacija nemoka skaityti Registrų centro įrašų ir nežino, kur žmogus tą vietą yra deklaravęs, svarbu, kad būdamas toje teritorijoje asmuo gautų jodo“, – pridūrė ministras.

ELTA primena, kad Baltarusija 2 400 MW galios atominę elektrinę stato netoli Astravo miesto, nuo Vilniaus nutolusio vos per 50 km. Jėgainę sudarys du 1 200 MW galios blokai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arvydas

arvydas portretas
Kodėl Kremliaus gangsteriai investuoja milijardus AE statybai sostinės Vilniaus priemiestyje, lietuvių etninės teritorijos centre?. AE statyba sostinės Vilniaus priemiestyje lietuvių etninės teritorijos centre yra karo paskelbimas,lietuvių tautos paniekinimas. Būtent dabar būtina sprogdini Kremliaus gangsterių planus evakuoti sostinę Vilnių.

Avinas

Avinas portretas
Taigi turim kaukiu,apsaugo nuo virusu,apsaugos ir nuo radiacijos. Tereik pranest per zombiadeze :)

Karys

Karys portretas
Lietuva, kaip matau geriausiai atstovauja jo prakilnybe Veryga,kol atominė elektrinė buvo Lietuvoje jodo tablečių net nereikėjo,o šiandieną jų prireikė nes jo prakilnybe pritrūko radiacinio priešnuodžio, kurį gamina jo prakilnybes organizmas,,,tuo pačiu ganėtinai keista,kad jiems atrodo jog jei Lietuva per tarpininkus vietoj pigios elektros iš kaimynų pirks brangią tačiau iš kokių tai tolį nuo Lietuvos esančių valstybių Baltarusijos atominė elektrinė bus kur kas saugesnė..... Mano manymu taip gali mąstyti tik visiškas bukaprotis,kuris tiesiogiai kenkia valstybei ir tautai...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių