Studentai išrinko geriausius Lietuvos dėstytojus

Antradienį Lietuvos studentų atstovybių sąjunga pagerbė metų dėstytojus, savo darbu aukštosiose mokyklose puoselėjančius svarbiausias akademines vertybes. Daugiau nei devyni tūkst. studentų iš įvairių aukštųjų mokyklų išrinko 10 geriausių Lietuvos dėstytojų.

Metų dėstytojus studentai rinko dalyvaudami interaktyvioje apklausoje, kurios metu respondentai prašyti siūlyti po vieną savo aukštosios mokyklos dėstytoją ir papasakoti, kodėl šis dėstytojas šiemet vertas „geriausiojo“ vardo.

Dalyvaudami apklausoje studentai paminėjo daugiau nei du tūkst. skirtingų aukštųjų mokyklų dėstytojų pavardžių iš  septynių tūkst. Lietuvos aukštosiose mokyklose dirbančių dėstytojų.

„Mums didelė garbė apdovanoti mylinčius savo darbą ir jam atsidavusius žmones, esančius pavyzdžiu savo kolegoms bei veiklos, ar net gyvenimo autoritetu studentams. Dėkojame, kad puoselėjate vieną kertinių akademinių vertybių – sąžiningumą“, - metų dėstytojus sveikino LSAS prezidentė Indrė Vareikytė.

LSAS vadovė taip pat pažymėjo, jog būtent tokie dėstytojai, kaip šie ir pradeda didžiausius sistemos pokyčius. „Viskas prasideda nuo pavienių žmonių, tokių kaip šie, akademines vertybes saugantys dėstytojai, kurie prieš ką nors keisdami ar ragindami pasikeisti – pasikeičia patys. Tai įrodo, kad kiekvieno iš mūsų pastangos yra be galo svarbios ir nulemia labai didelius teigiamus pokyčius“ – kalbėjo I.Vareikytė.

Apdovanoti dėstytojai džiaugėsi šia studentų iniciatyva bei proga kalbėti apie pozityvius dalykus. „Tai puikus laikas kalbėti apie tai, kiek daug akademinėje bendruomenėje reiškia vertybės, kuriomis remiantis kiekvienas daromas veiksmas tampa svarbaus darbo dalimi“, - sakė metų dėstytojai.

Šiemet metų dėstytojais pripažinti:
Antanas Andrijauskas (VDA),
Gintautas Bareikis (VU),
Liutauras Degėsys (VPU),
Leonidas Donskis (VDU),
Saulius Kavaliauskas (LKKA),
Valdemaras Makutėnas (LŽŪU),
Edvard Michnevič (VGTU),
Laurynas Pakštaitis (MRU),
Vytautas Radžvilas (VU),
Kęstutis Simonavičius (KTU).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių