Pareigūnams skirta daugiau nei 1,3 mln. eurų priemokoms išmokėti

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pasiūlymui ir skyrė pareigūnams 1,338 mln. eurų. Šios lėšos, kaip nurodoma VRM pranešime, bus skirtos išlaidoms darbo užmokesčio priemokoms ir mokėjimams už darbą švenčių dienomis, taip pat už viršvalandinį darbą kompensuoti tiems VRM pavaldžių įstaigų pareigūnams ir kitiems darbuotojams, kurie tiesiogiai dalyvavo suvaldant ekstremaliąją situaciją.

Šios išlaidos buvo patirtos 2020 m. birželio 1–16 d.

„Pareigūnai nuo pat ekstremaliosios situacijos paskelbimo pradžios dirba sustiprintos parengties režimu ir rūpinasi visų mūsų saugumu. Jiems priemokas tarnybos mokėjo iš savo asignavimų, dabar tos lėšos yra kompensuojamos iš valstybės biudžeto“, ‒ paaiškino vidaus reikalų viceministras Tautvydas Tamulevičius.

Lėšos bus skirtos Policijos departamentui, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui, Valstybės sienos apsaugos tarnybai, Viešojo saugumo tarnybai, Migracijos departamentui, Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centrui.

Vidaus reikalų ministerijai pavaldžiose statutinėse tarnybose dirba apie 16 tūkst. pareigūnų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

J

J portretas
Jiems reike nuimti puse pinigu nuo atliginimu nuimti nes jie apšiko varda

Pilietis

Pilietis portretas
Pagaliau susiprotėjo!Nori,kad žmonės rizikuotų savim,tai ir atlygis turi būti atitinkamas.Iškviečiamųjų tarnybų(policija,gaisrinė,greitoji) darbuotojai kokie jie bebūtų, rizikuoja kiekvieną dieną,nes niekada nežinia,koks pašlijusios psichikos pilietis,tą dieną gali padaryt paskutine.Negana rizikos,net reikiamų darbo priemonių trūkumas,ko pasekoje kyla visuomenės nepasitenkinimas,dėl darbo rezultatų.

G

G portretas
Gal kepures nusipirks
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių