Seimo rinkimuose prasideda balsavimas namuose

Seimo rinkimuose ir konsultaciniame referendume dėl naujos atominės elektrinės statybos penktadienį prasideda balsavimas namuose.

Balsuoti namuose gali neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, sukakę 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę.

Balsavimas namuose truks dvi dienas. Namuose gali balsuoti tie rinkėjai, kurie įrašyti į specialų sąrašą.

Ketvirtadienio vakarą baigėsi dvi dienas trukęs balsavimas iš anksto savivaldybių patalpose. Šiuose Seimo rinkimuose iš anksto buvo balsuojama  gerokai aktyviau nei 2008-aisiais metais.

Rinkimų dieną sekmadienį balsavimas rinkimų apylinkėse prasidės 7 ir baigsis 20 valandą.

Penktadienį taip pat baigiasi balsavimas specialiuose paštuose. Čia balsuoja esantieji sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, arba atliekantieji karo tarnybą, taip pat esantieji sulaikymo ir įkalinimo įstaigose.

Eiliniuose Seimo rinkimuose dalyvauja 17 partijų ir viena keturių partijų koalicija, iš viso keliama apie 2 tūkst. kandidatų, o rinkimų teisę turi per 2,5 mln. Lietuvos piliečių. Kartu su rinkimais vyksta patariamasis referendumas dėl naujos atominės jėgainės statybų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių