Per rinkimus į Seimą dirbs sustiprintos policijos pajėgos

Policija teigia stiprinanti savo pajėgas artėjant rinkimams į Seimą ir jų metu sekmadienį.Policijos įstaigose sudarytos operatyvinės reagavimo ir dokumentavimo grupės, kurios rinkimų metu renka informaciją, vykdo tikslines priemones, siekiant išaiškinti bandymus papirkti rinkėjus bei kitas neteisėtas asmenų veikas, susijusias su rinkimais, trečiadienį pranešė Policijos departamentas.

Pareigūnams nurodyta nedelsiant reaguoti į viešosios tvarkos ir kitus teisėtvarkos pažeidimus bei nusikalstamas veikas, susijusias su rinkimais, bendradarbiauti su Valstybės saugumo departamento teritorinių padalinių pareigūnais. Rinkimų metu policijos patrulių maršrutai priartinami prie balsavimo apylinkių. Jų prieigose ir masinio susibūrimo vietose dirba maksimaliai padidintos pareigūnų pajėgos.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad trukdymas pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki trejų metų.

„Atsakomybės neišvengs ir tie, kurie sutinka perleisti savo balsą už pinigus ar kitokį atlygį. Rinkėjo balsavimas už atlygį, siūlymasis balsuoti už atlygį ar kurstymas tai daryti rinkimuose ar referendume užtraukia administracinę atsakomybę ir baudą nuo 1000 iki 2000 litų“, - teigia policija.

Sekmadienį aktyviai dirbs ir Policijos departamento pareigūnai -  sudarę mobilias grupes, jie važinės po visos šalies rinkimines apylinkes, stebės rinkimų eigą, susitiks su rinkimų komisijų pirmininkais bei atsakingais pareigūnais.Seimo rinkimų pirmasis turas vyks sekmadienį, spalio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

obana

obana portretas
NOREJAU PAKLAUSTI,O TIE 240 SUDMENCIU KUR GARLIAVOJE GROBE MAZA VAIKA,MUSE ,SPARDE ZMONES, JIE IRGI TOJE XEBROJE BUS...???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių