Pasipylė siūlymai, kaip mažinti algą Seimo nariams

Beveik mėnesį Seimo „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnei Neringai Venckienei nesirodant parlamente, Seime pasipylė iniciatyvų, ką daryti su posėdžių nelankančių parlamentarų atlyginimais.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas konservatorius Valentinas Stundys siūlo mėnesį parlamente nesirodžiusiems Seimo nariams išvis nemokėti algos.

Jis įregistravo Seimo statuto pataisą, kad „Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam visuose Seimo posėdžiuose, to mėnesio atlyginimas ir lėšos su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms apmokėti nemokamos“.

„Iki šiol Seime nebuvo susidurta su situacija, kad Seimo narys ilgą laiką be svarbios pateisinamos priežasties apskritai nedalyvautų Seimo darbe. Tokia situacija nėra aptarta dabar galiojančiame Seimo statute (...) Tokia situacija, kai Seimo narys gauna atlyginimą už darbą (taip pat ir lėšas su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms), nors realiai jis savo funkcijų nevykdo, neatitinka ne tik Konstitucijos, Seimo statuto nuostatų, bet ir pačių pamatinių teisės principų – teisingumo, protingumo ir sąžiningumo. Tokia situacija kelia pagrįstą visuomenės pasipiktinimą“, - aiškinamajame rašte teigia V. Stundys.

Tuo metu Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Petras Auštrevičius įregistravo kitą Seimo statuto pataisą, pagal kurią ragina nedrausmingam politikui nemokėti atlyginimo už kiekvieną praleistą posėdį.

Jis siūlo statute numatyti, kad Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam daugiau kaip dvejuose Seimo posėdžiuose, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimas mažinamas proporcingai nedalyvautų Seimo posėdžių skaičiui.

Dabar Seimo statute nurodyta, kad Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam daugiau kaip pusėje Seimo posėdžių, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimas mažinamas vienu trečdaliu.

Klausimas dėl Seimo narių darbo apmokėjimo kilo, kai N. Venckienė nuo balandžio pradžios nesirodo Seime ir nepraneša, kur yra.


Šiame straipsnyje: SeimasSeimo nariaialgos

NAUJAUSI KOMENTARAI

sese

sese portretas
Kad nelankantiems posedziu (nedirbantiems) seimunams reikia sumazinti atlyginima,tai aisku,bet as tikejausi,kad bus pasiulymas isvis sumazinti algas seimunams,o tai dabar gyvena kaip inkstai taukuose,kai pagrindine Lietuvos zmoniu dalis vos suduria gala su galu. Nei gedos nei sarmatos!

nu

nu portretas
senai reikėjo tai padaryi, neini į darbą , negauni algos ir tų išmokų. Aš nesuprantu, kur ir ko važinėja tie seimūnai , pinigus išleidžia , bet ataskaitos kuri duotų naudą nėra, važinėjasi savo malonumui, kur tai matyta? Kur prezidentė, kur prokuratūra kur kiti veikėjai tvarkdariai?Iš vis jų tereikia jų pusės, kas juos ištaškys, ar atsiras kada tvarka, vos ne di milijonai išvažiavę iš Lietuvos o seimūnų kiek buvo tiek yra,Čia seime ir vyriausybėj reikia ne vienos tokios Venckienės o dešimt, gal kas ir pasikeistų....

nu

nu portretas
ir dar išsigandot vienos Venckienės , tai atidarėt suėdimui, kad galėtumėt gyventi kaip gyvenę....
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių