Pasibaigus karantinui, nepasiskiepiję tarsi pamišo dėl kelionių: atsirado net keršto turizmas

  • Teksto dydis:

Pandemijai apribojus žmonių galimybes keliauti į kitas šalis, atlaisvinus ribojimus pastebimas žymus išaugęs turistų skaičius. Turizmo sektoriuje net atsirado naujas terminas – keršto turizmas, praneša LNK.

Pasibaigus karantino ribojimams, lietuviai tarsi pamišo dėl kelionių. Vien į Turkiją kas savaitę išskrenda daugiau nei 30 pilnų lėktuvų, šimtai lietuvių kasdien keliauja į Graikijos salas, Tunisą, Ispaniją. Kelionių organizatoriai net sugalvojo naują terminą – keršto turizmas. Mat, daugelis, kurie nenorėjo skiepytis ar testuotis, dabar su pasimėgavimu keliauja, nestabdo ir pabrangusios kelionės.

„Dabar keliauja jau ne pirmieji keliautojai per pandemiją, o  tie, kurie susilaikė ir nekeliavo, prasidėjo, kaip mes vadiname, – keršto turizmas“, – sakė Lietuvos turizmo rūmų prezidentė Žydrė Gavelienė.

Oro uostai turi savo terminą, apibūdinantį dabartinį kelionių piką.

„Nuo kovo matome suspaustos spyruoklės efektą“, – pažymėjo Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas

Tai reiškia, kad ilgai gulėjusių keleivių srautų kreivė pavasarį iššovė į viršų, vien gegužę per Lietuvos oro uostus keliavo daugiau nei 0,5 mln. keleivių.

Prieš savaitę atskridome ir nebuvo jokių reikalavimų.

„Įsivaizduojame, koks tai yra atsikūrimo arba, kai kuriais laikotarpiais, augimo kontekstas. Mes pasiekėme beveik 85 proc. to keleivių mėnesinio skaičiaus, kuris buvo 2019 m., t.y. prieš pandemiją“, – akcentuoja teigiamą tendenciją T.Vasiliauskas.

Turkija, Italija, Kipras pranešė nuo birželio atšaukusios visus pandemijos ribojimus. Vadinasi, nereikia skiepų sertifikato, testų ar kaukių. Iš Turkijos grįžę turistai sakė, kad ribojimų nebeliko dar iki birželio.

„Prieš savaitę atskridome ir nebuvo jokių reikalavimų“, – sakė vienas sutiktų vyrų.

Visas reportažas – LNK turinys:

 

 

Bet atsipalaiduoti nepatariama.

„Pandemijos ribojimų dar yra ir kiekvieną kartą prieš kelionę mes rekomenduojame, jei keliaujate savarankiškai, pasitikrinti asmeniškai, o jei rūpinasi kelionių agentas, jis jus informuos. Reikalavimai lengvėja, bet dar tam tikruose regionuose jų tikrai išlieka“, – akcentavo  Ž.Gavelienė.

Kelionės dėl pabrangusių aviacinių degalų ir kitų padidėjusių mokesčių pabrango 10 ir daugiau procentų. Tačiau, gali būti, kad dėl mažiau keliaujančių rusų kelionės lietuviams atpigs. Rusai daugelyje Turkijos viešbučių dabar tesudaro nuo 1 iki 3 proc. klientų.

„Turkija rusų praras tikrai labai didelį skaičių ir bandys galbūt jį atpirkti Baltijos šalimis ir Vakarų Europa. Tada, nepaisant to, kad kelionių kainos kyla, galbūt viešbučiai taikys įvairiausių specialių pasiūlymų, norėdami atsigriebti“, – bandė nuspėti kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas.

Turizmo rūmų duomenimis, planuojant keliones, vienam žmogui reikėtų skirti bent 800 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip paprasta

Kaip paprasta portretas
Ne dronus Divanot ukrams, o keliones iš mūsų žemės į vieną pusę pas turkus. Su visais atsivežti defektyviais vaikais ir kiek anksčiau įstumtomis į mūsų žemę brokuotom baltarusių užrūgėlėm. Atia atia . Pas turkus viskas įskaičiuota, ten pigu ir šilta, atitinka ukrų ir chachlų gyvenimo būdą ir kultūrą. O Turkija tokiu būdu pateks į ES. Kartu su iš mūsų išgrųstom viena kryptimi chachlėm ukrėm ir visom defektyviom baltarusių kur kliedi kad yra prezidentės nors gyvenime viso labo tepabuvo pigiai naktinio bardelio paklodėmis Lietuva ne koks šiukšlynas. Turkai tas visas chachles dezinfekuos ir išmokys dirbti. Mes pavargome nuo jų smarvės klyksmų ir aferizmo.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Žurnaliūga jau turi ketvirtą švirkštą smegenų plote...tik smegenų ten nėra :)

koks

koks portretas
Blefai iki 06-01 reikėjo skiepo ar testo. Koks čia kerštas. Žurnaliūgų skambi frazė, ir noras toliau kiršinti žmones.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių