Iš pareigų pasitraukė SAM Ekstremalių sveikatai situacijų centro vadovas

  • Teksto dydis:

Nuo antradienio iš pareigų pasitraukė Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centro (ESSC) vadovas Olegas Sitnikovas.

Tai BNS trečiadienį patvirtino sveikatos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta.

„Pirmadienis buvo paskutinė darbo diena. Jis pasitraukė savo noru“, – teigė ji.

Ministro atstovė teigė negalinti komentuoti asmeninio sprendimo motyvų.

Pirmasis apie O. Sitnikovo pasitraukimą pranešė naujienų portalas lrt.lt.

Paklausta, kodėl ministerija nepranešė apie pavaldžios įstaigos vadovo pasitraukimą, A. Šuksta teigė, jog „apie tai, kad asmuo nusprendžia palikti darbą ir dėl kokių priežasčių tai daro – gali pranešti pats asmuo“.

Trečiadienį LRT Tyrimų skyrius paskelbė, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sprendžia, ar pradėti tyrimą dėl Ekstremalių sveikatai situacijų centro (ESSC) praėjusį pavasarį įvykdyto monitorių iš Kinijos bei Izraelio pirkimo už beveik 2 mln. eurų.

Praėjusių metų kovo pabaigoje SAM valdomas ESSC tuomečio operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pavedimu įsigijo beveik 500 gyvybinių funkcijų stebėjimo monitorių už maždaug 2 mln. eurų. Daugiau kaip pusė jų iki šiol netinkami naudoti. Įranga pirkta, nors jau tada žinota, kad ji neturi privalomų sertifikatų.

LRT Tyrimų skyriaus duomenimis, monitorių pirkimą organizavo ne valstybės pareigūnai, bet pašalinis žmogus – visuomenininkas Šarūnas Narbutas. Turimi laiškai atskleidžia, kad jis kontaktavo su tiekėjais, rūpinosi sutartimis, apmokėjimu, dalijo nurodymus pirkimus vykdančioms SAM pavaldžioms įstaigoms.

Š. Narbutas pripažįsta dalyvavęs procesuose, bet teigia, kad už veiklą atlygio negavo.

Eksministras A. Veryga tvirtino nežinantis, kas įtraukė Š. Narbutą į pirkimų procesą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių