Mirė žinomas fitoterapeutas J. Ruolia

  • Teksto dydis:

Trečiadienį mirė garsus fitoterapeutas Juozas Ruolia. Žinia apie tai, kad tėtis iškeliavo anapilin, savo feisbuko paskyroje pasidalino dukra Rūta Ruolytė-Verschoore. 

„Mano mylimas Tėtis Juozas Ruolia iškeliavo anapusybėn – ten, kur sakoma, kad siela sugrįžta į savo namus, pas savo mylimus ir kažkada prarastus...“ – feisbuke rašė dukra. 

Nacionalinio vėžio instituto atstovė patvirtino, kad buvęs  ilgametis darbuotojas J. Ruolia po sunkios ligos mirė trečiadienį, apie 22 val.  

J. Ruolia – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiaus kavalierius, nusipelnęs Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojas, oficialiai pripažintas fitoterapeutas, fitoterapijos įkūrėjas, užsiėmęs klinikine praktika onkologijos srityje.  

J. Ruolia gimė 1950 m. gegužės 18 d.  Ignalinos rajone.

Mediciną pradėjo studijuoti Vilniaus universiteto Medicinos fakultete. Tačiau dėl nesutarimų kilusių su to meto fakulteto vadovais, J. Ruolios studijos buvo nutrauktos.

Pradinių medicinos žinių J. Ruolia gavo mokydamasis Kauno P. Mažylio medicinos mokykloje, kurią baigė 1971 m. Aukštojo mokslo diplomą įgijo studijuodamas biologiją Krasnojarsko valstybiniame pedagoginiame institute. Kvalifikaciją tobulino VU gydytojų tobulinimosi fakultete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Užuojauta artimiesiems.

Pagarbiai

Pagarbiai  portretas
Nuostabus žolininkas, mokslininkas bet žolelės, deja, likimo ir gyvenimo nereguliuoja!!! Ilsėkitės ramybėje, Puikus Žmogau!

kalba

kalba portretas
kad doze suveike
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių