Mirė visuomenininkė, buvusi onkologinių pacientų asociacijos vadovė Z. Zamžickienė

Antradienį po devynerius metus trukusios kovos su vėžiu mirė visuomenininkė, buvusi onkologinėmis ligomis sergančių pacientų asociacijos Onkologija.lt prezidentė Zita Zamžickienė.

Šią žinią asociacija patvirtinto savo feisbuko paskyroje.

„Paneigusi visas mokslu pagrįstas statistikas, savo kovotojos dvasia stebindama ir žavėdama gydytojus ji kovojo, kad mūsų šalyje visiems onkologiniams pacientams būtų prieinamas šiuolaikiškas mokslu grįstas gydymas“, – rašo asociacija.

Kaip pranešė portalas 15min.lt, Z. Zamžickienė bus laidojama penktadienį, Kernavėje.

Z. Zamžickienė gimė 1957-aisiais. Įgijusi teisininkės išsilavinimą ji užėmė įvairias pareigas valstybės tarnyboje, 2000-2009 metais buvo Seimo kontroliere, nuo 2009 iki 2015 metų ėjo žurnalistų etikos inspektorės pareigas.

Vėliau ji užėmė onkologinėmis ligomis sergančių pacientų asociacijos Onkologija.lt prezidentės pareigas, buvo Vėžio gydymo paramos fondo tarybos narė.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Seimo ir savo vardu reiškia nuoširdžią užuojautą Z. Zamžickienės artimiesiems.

„Zitos Zamžickienės palikimas mums yra jos kilnumo ir atvirumo pavyzdys. Visas savo jėgas skyrusi žmonėms, besigrumiantiems su dideliais sunkumais savo gyvenime, ji įkvėpė valią, viltį ir tikėjimą visiems aplinkui. Nuoširdžiai užjaučiu Zitos Zamžickienės artimuosius ir bičiulius“, – teigia parlamento vadovė.

Šią sunkią netekties akimirką Seimo pirmininkė Z. Zamžickienės artimiesiems ir kolegoms linki stiprybės ir susitelkimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lyda Gudonienė

Lyda Gudonienė portretas
UŽUOJAUTA ŠEIMAI IR ARTIMIESIEMS.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių