Lietuvoje planuojama rengti rezervo karių pratybas

  • Teksto dydis:

Lietuvoje kitais metais planuojama rengti pratybas rezervo kariams. LNK žinios pranešė, kad Lietuvos kariuomenė planuoja patikrinti, kiek iš tiesų turi rezervo karių.

„Pabandysime realiai suskaičiuoti, kaip veikia mūsų šaukimo sistema ir kitais metais pabandysime padaryti praktinius mokymus, kažkokiame Lietuvos regione pakviesti žmones, kurie įrašyti į rezervą, ir pasižiūrėti, kiek realiai mes galime jų pašaukti. Skaičiai yra labai skirtingi: šaukiame vieną skaičių, ateina kitas skaičius ir norime vis dėlto pažiūrėti, kaip viskas atrodys“, – sakė Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas.

Skaičiuojama, kad šiuo metu kariuomenėje tarnavusių rezervo karių yra apie 76 tūkst., tačiau niekas nežino, kiek iš jų ateitų pašaukti ginti valstybės, nes niekas to nėra tikrinę – tai ir ketinama padaryti kitais metais.

Pasak krašto apsaugos ministro Juozo Oleko, prioritetas vis dėlto yra gerai sukomplektuota kariuomenė.

„Negalima ruošti rezervo nesukomplektuotai kariuomenei. Tai mano uždavinys yra gerai sukomplektuota, apginkluota, moderni kariuomenė, kuri augina ir rezervą, o papildomai jau galima tada pasiauginti rezervą atskirai“, – kalbėjo ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių