Lietuviai atostogoms žada skirti iki tūkstančio eurų: ką dažniausiai renkasi ir kas erzina?

  • Teksto dydis:

Kiek žmonės nusiteikę išleisti kelionėms? Kokias kelionių kryptis dažniausiai renkasi lietuviai? Ar vietos turizmas yra populiarus? Kas labiausiai erzina kelionių metu? 

LNK kalbinti vilniečiai sakė, kad jau susiplanavo atostogas, o kai kurie jau atostogavo.

„Kur žadate leisti atostogas?“ – teiravosi žurnalistė.

„Lietuvoje, nes Lietuvoje vasarą yra labai gera. O pavasarį, žiemą ar rudenį reikia važiuoti kitur, kur šilta“, – atsakė kalbinta moteris.

„Kiek vienam žmogui skiriate kelionei?“ – teiravosi žurnalistė.

„Tos kelionės yra skirtingos. Yra skirtumas keliauti į kokį Vietnamą ar Italiją. Skrydžiai skirtingi, pragyvenimo lygis, maistas ir kiek laiko praleidi toje kelionėje. Mes netaupome, kai išvažiuojame, nes norime atostogauti“, – sakė pašnekovė.

„Kurį laiką neatostogavome, tai važiuosime į Latvijos pajūrį“, – atviravo kalbintas vyras.

Atlikta apklausa, kurios metu buvo apklausti Europos šalių piliečiai, atskleidė, kad lietuviai, kaip ir daugelis europiečių, vienam žmogui atostogų savaitei skiria nuo 500-1000 eurų.

Kokią sumą skiria kalbinti lietuviai? „Panašiai į šitą rėžį“, – sakė vyras, vyksiantis į Latvijos pajūrį. 

„Aš metams tiek galiu skirti. Neskaitant trumpų kelionių“, – juokdamasi atsakė kalbinta moteris.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Apie kelionių tendencijas papasakojo ir „Revolut“ atstovė Akvilė Adomaitytė.

– Atlikote 11 Europos šalių apklausą. Kaip joje atrodo lietuviai, kiti europiečiai? Minėjote, kad savaitei lietuviai išleidžia nuo 500-1000 eurų. Ar daug tokių lietuvių?

– Taip, didžioji dauguma lietuvių šiemet planuoja išleisti nuo 500 iki 1000 eurų savaitės atostogoms. Tokią panašią sumą planuoja išleisti dauguma europiečių. Statistika skelbia, kad gerokai mažiau lietuvių planuoja ilgesnes atostogas lyginant su kitais europiečiais. Pavyzdžiui, prancūzai, vokiečiai, planuoja atostogauti net mėnesį. Lietuviai renkasi trumpesnes atostogas. Kryptis lietuviai renkasi įprastas, dažniausiai – Turkiją. O kita kryptis, kur lietuviai vyksta ne tik apsipirkti, bet ir atostogauti – Lenkija.

– Kur renkasi atostogauti kitų šalių gyventojai?

– Dažniau renkasi pietų Europos šalis: Kroatiją, Italiją, Graikiją. Arba tolimesnes šalis – Tailandą, JAV, Lotynų Amerikos šalis.

– Lietuvoje karštos vasaros, turime pajūrį, gerą orą, tai gal nereikės važiuoti į užsienį?

– Ne tik dėl to keliauja lietuviai, kad atostogautų ir poilsiautų, o ir dėl kitų motyvų, kurie skatina keliauti. Keletas motyvų, dėl kurių keliaujama yra tradicijos. Tai ir kitoks maistas, galimybė apsipirkti, sudalyvauti sporto renginiuose. Dar vienas dažnas motyvas yra medicininio turizmo tikslais, pavyzdžiui, atlikti plastinių operacijų. Tų keliavimo tikslų yra įvairių.

– Kas erzina kelionių metu?

– Lietuviai buvo pozityviausi. Daugiau nei pusė lietuvių teigė, kad niekas neerzina ir atostogos yra susijusios su gerais dalykais. Kita pusė pasakė, kad yra organizacinių dalykų, kurie erzina – dažniausiai erzina minios. Tai erzina ne tik lietuvius, bet ir kitus europiečius. Trikdo streikai oro uostuose, kiti transporto streikai, kurie susiję su kelionėmis. Erzina valiutų keitimo įkainiai. Erzina, kad norint rasti pigiau, reikia ieškoti nakvynės per daugybę platformų.

– Ar lietuviai yra labai keliaujanti tauta?

– Mūsų duomenys rodo, kad lietuviai yra vieni iš daugiausiai keliaujančių tautų Europoje. Jie linkę rinktis ir trumpas išvykas, tarkim, kažkur aplink Lietuvą. Keliauja ir po egzotines šalis. Lietuviai yra tikrai keliaujantys žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių