Į Seimą atsinešė Alytaus ugniagesių uniformą – ragina kelti algas

Trečiadienį Agnės Širinskienės vadovaujamame Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdyje dalyvavęs Saulius Džiautas prašo ugniagesiams skirti papildomus 17 324 000 eurų, kad būtų užtikrintas ugniagesių bei visuomenės saugumas.

Norėdamas, kad komiteto nariai geriau suvoktų ugniagesių situaciją ir darbo specifiką, ugniagesių atstovas į posėdžio salę atnešė maišą su Alytaus gaisrą gesinusių ugniagesių apranga.

„Man jau pabodo komitete kasmet įrodinėti, kad valstybė nepasirūpina visuomenės saugumu, taip pat ir ugniagesių saugumu. Šiuo metu automobilyje į gaisrą važiuoja vietoje 4 – 6 ugniagesių 2 – 4. Ką reiškia du ugniagesiai? Pastatyti kopėčias vien reikia dviejų ugniagesių, o ką jau kalbėti apie vandenį“, –  sunkumais, su kuriais susiduria ugniagesiai, dalinosi S. Džiautas.

Aš norėčiau palikti jums daiktinį įrodymą, kurį atnešiau iš Alytaus, ir pasakyti tai, kad viskas jūsų rankose.

S. Džiautas ugniagesių trūkumo problemą sieja su ypač mažais atlyginimais, kuriuos Vyriausybė buvo įsipareigojus pakelti pradedantiesiems ugniagesiams iki 1000 eurų.

„Dabar tik atėjęs ugniagesys gauna kiek per 500 eurų. (...) Vyriausybė viešai įsipareigojusi vykdyti programą „1000” lygiai taip pat kaip policininkams, tačiau netgi skyrus šią sumą, ugniagesių uždarbis (neto dabo užmokestis. – ELTA) nesiektų 850 eurų“, – atlyginimų problemą akcentavo S. Džiautas.

Ugniagesių profesinės sąjungos vadovas savo pasisakymo pabaigoje kaip savotišką pareiškimą komiteto nariams įteikė maišą, kuriame buvo įdėta stipraus degančių padangų kvapo persmelkta Alytaus gaisrą gesinusių ugniagesių uniforma.

„Aš norėčiau palikti jums daiktinį įrodymą, kurį atnešiau iš Alytaus, ir pasakyti tai, kad viskas jūsų rankose. (...) Čia yra apranga, aš jos neatidarinėsiu, nes yra didelis kvapas, bet kada Seimo nariai norės pasižiūrėti, kas tai yra, tai atidarykite šį maišą“, – įteikdamas stiprų kvapą skleidžiantį maišą pareiškė ugniagesių atstovas.

Toks S. Džiauto poelgis sulaukė komiteto posėdyje dalyvaujančių asmenų nepritarimo, todėl maišas profsąjungos vadovui netrukus buvo grąžintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš nesutinku

Aš nesutinku portretas
Špygą tiems gaisrininkams,ateina į darbą kas ketvirtą parą pamiegoti ir nori 1000€,juk būna dienų kad net mašinos neužveda.

o trusikus ir autkojus Dziautas surinko ??

o  trusikus  ir  autkojus  Dziautas  surinko  ?? portretas
ar tik ,,apsvilusia uniforma atityse y seima... stai ka reiskia ---duok durniuj kelia,,, ---duosi ---bedos turesi..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių