G. Nausėda: geriausias atsakas nedraugams – stipri ir nepriklausoma valstybė

  • Teksto dydis:

Penktadienį pagerbdamas Medininkų žudynių aukas, prezidentas Gitanas Nausėda pabrėžė, kad, nors nuo žiauraus Lietuvą sukrėtusio nusikaltimo praėjo jau 29 metai, jo palikta žaizda tebėra gyva, o aukų atminimas niekada nebus užmirštas. Prezidentas dalyvavo Medininkų žudynių 29-ųjų metinių minėjime Medininkų pasienio poste ir Antakalnio kapinėse.

„Šie vyrai buvo užpulti klastingo priešo, kuris nenorėjo stoti į atvirą kovą, kuris pasinaudojo ryto prieblanda, kad niekšiškai atliktų savo juodą darbą. Šios gėlės, kasmet dedamos prie memorialo, byloja, kad atmintis – gyva, meilė, pagarba, dėkingumas – gyvi“, – sakė prezidentas.

Pasak šalies vadovo, pirmaisiais Nepriklausomybės metais lemtingą vaidmenį atliko žmonių ryžtas, drąsa ir entuziazmas. Šalies vadovo nuomone, Medininkuose žuvę pareigūnai buvo Lietuvos valstybės kūrėjai. „Šių žmonių entuziazmas ir tikėjimas savo šalimi, jos ateitimi buvo lemtingas veiksnys. Be jų indėlio valstybė nebūtų sugebėjusi išskleisti savo sparnų ir pademonstruoti savo tvirtybės“, – sakė Lietuvos vadovas.

Be jų indėlio valstybė nebūtų sugebėjusi išskleisti savo sparnų ir pademonstruoti savo tvirtybės.

Kalboje prezidentas akcentavo, kad nedraugiškos ir įtampos tarptautinėje bendruomenėje linkinčios jėgos šiandien vėl darosi vis aktyvesnės. Šalies vadovo teigimu, mėginimai perrašyti istoriją, keisti tikruosius faktus, statyti saugos reikalavimų neatitinkančias elektrines kelia pavojų Lietuvos ir visos Europos gyventojų saugumui.

„Šiandien dar kartą minėdami šią prasmingą auką, mes pasižadame žuvusiems ir išgyvenusiems, kad ir toliau stiprinsime savo valstybę, kad geriausias mūsų atsakas nedraugams bus stipri ir nepriklausoma, gerovę savo žmonėms kurianti valstybė“, – teigė prezidentas.

1991 m. liepos 31 dieną paryčiais Sovietų Sąjungos specialiosios paskirties milicijos (OMON) smogikai užpuolė Medininkų poste dirbusius Lietuvos policijos ir muitinės pareigūnus. Iš 8 pareigūnų išgyveno tik vienas – medikai išgelbėjo sunkiai sužeisto muitinės pareigūno Tomo Šerno gyvybę.

Praėjus 29 metams nuo Medininkų tragedijos, Lietuvos sienų saugumą užtikrina kasdienis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), šiais metais mininčios vieningos sienos apsaugos sistemos įkūrimo 100-ąsias metines, pareigūnų darbas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kuo jie ten nepasidalino , kad net reikėjo žudyti ?

Anarhija

Anarhija  portretas
kokia stipri,Korupcija dar stipresne, tai Valstybe stipri Jomis.

Chyyy..

Chyyy.. portretas
pasirodo Ekselencija irgi priklauso tiems naiviems šalies idealistams, kuriuos valdžiagyviai visuose lygiuose smaugia ir naikina?:D)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių