Audito komitetas domisi teatru

Trečiadienį Seimo Audito komiteto posėdyje buvo svarstytas klausimas dėl įtarimų sukėlusio Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) išplatinto pranešimo.

Šiame pranešime nurodyta, kad vasario 11 d. Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius pasirašė audito paslaugų sutartį su bendrove „Ernst & Young Baltic“, audito paslaugas apmokant tam skirtomis teatro mecenato “Siemens” lėšomis.

Audito komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė akcentavo, jog bendrovė „Ernst&Young Baltic“ pasirašė audito paslaugų sutartį su Lietuvos nacionalinio operos baleto teatro generaliniu direktoriumi, o ne su šios biudžetinės įstaigos steigėju - Kultūros ministerija.

Komiteto pirmininkė taip pat atkreipė dėmesį, kad Valstybės kontrolė savo 2009 m. darbų programoje antrą ketvirtyje yra suplanavusi atlikti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro finansinį auditą.

Atsižvelgiant į LNOBT išplatintame pranešime pateiktą informaciją, Audito komitetas nusprendė kreiptis į Kultūros ministeriją prašydamas informuoti komitetą, kuo vadovaujantis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius pasirašė audito paslaugų sutartį su privačia audito kompanija „Ernst&Young Baltic“, ar turėjo tam suteiktus steigėjo įgaliojimus.

Audito komitetas taip pat nusprendė kreiptis į Lietuvos auditorių rūmus prašydamas informuoti komitetą, ar audito kompanija „Ernst&Young Baltic“ pasirašydama audito paslaugų sutartį su Lietuvos nacionalinio operos baleto teatro generaliniu direktoriumi nepažeidė auditorių profesinės etikos principų - nepriklausomumo ir objektyvumo bei kitų principų, ar sutartis pasirašyta, laikantis teisės aktų nustatytų reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių