Siūlo pamiršti konkurenciją: nusispjauti, kokios tos eglės, svarbiausia – taikoje gyventi

  • Teksto dydis:

Diskusijos, kieno eglė gražesnė, panašu, gali peraugti į visuomeninius judėjimus. Dar iki šventinio įžiebimo kai kurie pasmerkė eglės-torto idėją. Bet kita dalis stojo jos ginti. Beveik penkiasdešimt Vilniuje gyvenančių Eglių susirinko Katedros aikštėje palaikyti Vilniaus puošmeną ir skandavo, kad visos Lietuvos eglės – lygios, pasakojama LNK reportaže. 

Katedros varpų gausmą jau po akimirkos užgožia moteriškas klegesys. Pusšimtis gyvų Vilniaus Eglių per pietus atėjo pagrindinės Vilniaus eglės palaikyti.

„Aš esu tikrų tikriausia Vilniaus Eglė“, – sakė jauna moteris.

„Atėjau palaikyti Vilniaus eglės, nors mano vardas ir ne Eglė, o Nijolė. Man labai graži eglė, o kiti, dar kai nebuvo ji pastatyta, jau piktai komentavo. Nuostabi ta mūsų eglė“, – kalbėjo kita pašnekovė.

„Aišku aš – Vilniaus Eglė. Ir visos eglės Lietuvos gražiausios ir visi šie skandalai ir tos nesąmonės yra absurdas“, – sakė akcijoje dalyvavusi vilnietė.

Tarp daugybės eglių ir vienas vyras. Taip pat optimistas ir Vilniaus eglės gerbėjas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Lietuviai yra žmonės, kurie viskuo nepatenkinti. O aš viskuo patenkintas, ir Vilniaus egle taip pat“, –  kalbėjo Jonu prisistatęs vyras.

Kritikos Vilniaus eglė sulaukė vos pradėta statyti. Esą per brangi, nes kainavo kone tris kartus daugiau nei pernykštė ir, anot kritikų, negraži. Ypač patyčių padaugėjo Kaunui įžiebus savo paauksuotą eglę. Bet tuomet socialinėje erdvėje sukilo Vilniaus eglę giriantys. Nuskambėjo pasiūlymas pamiršti amžiną Kauno ir Vilniaus konkurenciją dėl eglių.

„Ir visiškai nusispjauti, kokios tos eglės ir Vilniuje, ir Kaune, ir Klaipėdoje, ir Panevėžyje. Svarbiausia – taikoje, šviesoje, saugiu dangumi mūsų vaikams gyventi. Tik tai yra svarbu“, – nesutarimus skatino pamiršti Vilniaus eglės palaikymo iniciatorė Dovilė Filmanavičiūtė.

Ir visiškai nusispjauti, kokios tos eglės ir Vilniuje, ir Kaune, ir Klaipėdoje, ir Panevėžyje.

 

Didiesiems eglių kritikams patarimas.

„Devynis kartus pakvėpuokit, o dešimtą kritikuokit. Kvėpavimas geras dalykas, nebesinorės tuomet nieko kritikuoti“, – sakė D. Filmanavičiūtė.

Vilniaus Eglės pasiryžusios ir draugystės ryšius su Kauno Eglėmis užmegzti. Vardan ramybės ateityje. 

„Sakau, tarp Vilniaus ir Kauno reikia kaip kad Baltijos kelias padaryti Eglių grandinę. Padaryti Vilniaus ir Kauno Eglių alėją“, – idėją pasiūlė viena vilnietė.

Suskaičiuota, kad Lietuvoje gyvena daugiau nei keturiolika tūkstančių Eglių – išeitų visas Eglių judėjimas.

„Nuostabi akcija, dukra mane privertė ateiti. Aš esu irgi vardu Eglė. Džiaugiuosi, kad yra tokių pozityvių žmonių“, – kalbėjo moteris.

Palaikyti Vilniaus eglės Eglės rinkosi ir Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

<<KAUNE GERAI

&lt;&lt;KAUNE GERAI portretas
GAL NEREIKĖJO VIENOS PRIE KITOS STATYTI.TAS EGLES....MES IR TAIP ŽINOM,JOG VILNIUJE ESANČIUS VISUS VALDANČIUOSIUS IR SEIMĄ IŠTIKO BĖDA----GALVOS MĄSTYMO KRIZĖ.-GALVŲ SINDROMAI ....O..VILNIAUS EGLĘ TUR BŪT PROJEKTAVO ŠIMAŠIAUS ŽMONA

Jonas

Jonas portretas
Šitas rašytojas siūlo nusispjauti kažin jį pastačius ant šaligatvio ir praeinantis ant jo nusispjautu geras būtų vaizdelis

As

As portretas
Idomu kokia tos egles ir karkaso kaina?
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių