Ukrainoje besilankantis A. Anušauskas perdavė dalį Lietuvos karinės paramos paketo

  • Teksto dydis:

Ukrainoje, Charkivo srityje, besilankantis krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas perdavė dalį Lietuvos karinės paramos paketo, siekiančio 41 mln. eurų, trečiadienį pranešė ministerija.

„Naujo Lietuvos karinės paramos Ukrainai paketo vertė sieks apie 41 mln. eurų. Jį sudarys perduodama technika, nauji įsigijimai, įnašai į tarptautinius fondus“, – Krašto apsaugos ministerijos (KAM) pranešime cituojamas A. Anušauskas.

Ministerijos puslapyje esančioje ministro darbotvarkėje apie jo vizitą į Ukrainą nebuvo skelbiama. Apie jį ministras pranešė antradienį feisbuke.

Naujo Lietuvos karinės paramos Ukrainai paketo vertė sieks apie 41 mln. eurų. Jį sudarys perduodama technika, nauji įsigijimai, įnašai į tarptautinius fondus.

Pasak KAM, A. Anušauskas kartu su Ukrainos gynybos ministru Oleksijumi Reznikovu apsilankė Charkivo srityje, kur bendravo su Charkivo srities karinės administracijos pirmininku Olegu Sinegubovu, miesto meru Ihoriu Terechovu bei Charkivo karinės įgulos vadu Serhijumi Melniku. Ministras taip pat apsilankė karinėje ligoninėje, kaimuose bei miesteliuose esančiuose 20 kilometrų nuo sienos su Rusija.

Lietuvos ir Ukrainos gynybos ministrai diskutavo apie tolesnį dvišalį bendradarbiavimą, Lietuvos vykdomus Ukrainos karių mokymus, Ukrainos gynybos reformas ir pasiruošimą Vilniuje liepą vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui.

„Kartu su bendramintėmis šalimis NATO viršūnių susitikime norėtume pasiųsti stiprią žinią Ukrainai dėl narystės perspektyvos. Negalime palikti Ukrainos be aiškaus kelio“, – sakė A. Anušauskas.

Antradienį NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad tikisi pamatyti Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį šią vasarą vyksiančiame Aljanso vadovų aukščiausiojo lygio susitikime.

„Šiuo metu vis dar užminuota 250 tūkst. hektarų Charkivo srities teritorijos, o Charkivo miesto atstatymui reikia apie 9 mlrd. Jungtinių Valstijų dolerių (apie 8,2 mlrd. eurų)“, – teigiama pranešime.


Šiame straipsnyje: Arvydas Anušauskasvizitas Ukrainojeparama Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių