Siūloma stiprinti informacinės erdvės apsaugą

Seimas šią savaitę svarstys prezidentės teikiamas įstatymų pataisas, kuriomis šalies vadovė Dalia Grybauskaitė siūlo stiprinti informacinės erdvės ir strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių apsaugą. Tai siūloma daryti paaštrėjus geopolitinei situacijai.

Šalies vadovė teikiamomis Visuomenės informavimo įstatymo pataisomis siūlo stiprinti apsaugą nuo skleidžiamos dezinformacijos žiniasklaidoje, karo ir neapykantos kurstymo, raginimų kėsintis į valstybės nepriklausomybę, ar teritorijos vientisumą.

Pasak prezidentės, Lietuva turėtų būti labiau integruota į Europos Sąjungos informacinę erdvę ir taip žmonėms sudaryti visas galimybes gauti teisingą ir įvairiapusę informaciją. Todėl D. Grybauskaitė siūlo įstatyme nustatyti reikalavimą, kad ne mažiau kaip 90 proc. retransliuojamų televizijos programų būtų ES kalbomis. Šiuo metu Lietuvoje kone trečdalis retransliuojamų programų yra rusiškos.

Prezidentė Seimui siūlo priimti ir įstatymo pataisas, numatančias griežtesnę strateginių investuotojų patikrą, ar jie nekelia grėsmės nacionaliniam saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oho

oho portretas
gryztam i nesenus laikus kai buvo cenzura,ir vienas vadas nurodinedavo kas galima,ir ko ne.zmones pasislepe po anklodemis klausydavo amerikos balso,tai panasei ir dabar.ka as noriu ,ta as ziuriu,cia mano reikalas ir teise.vaidinam demokratija,oi kaip mums dar toli iki demokratijos,nezinau ar isvis kai kurie supranta kas yra demokratija,ir zmogaus teises .

nu aisku

nu aisku portretas
jau tikrai pas mus salyje toks diktatas ka galvoja prezidente jitik daro blogai musu saliai idomu kodel tik su visais pykstasi ramoiai gyvent nenori

Anonimas

Anonimas portretas
visi emigruos is lietuvos isvis neimanoma jau gyventi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių