Seimo narys internete puolė skleisti suklastotą naujieną apie COVID-19

  • Teksto dydis:

Seimo narys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS) priklausantis Valius Ąžuolas, šešėlinis finansų ministras socialiniame tinkle „Facebook“ puolė skleisti suklastotą naujieną, informavo portalas 15min.lt.

Parlamentaras pasidalino vaizdo įrašu, kuriame neva rodomi protestai prieš COVID-19 suvaržymus Ispanijoje. Paaiškėjo, kad visa tai – melas, o įraše užfiksuoti protestai vyko beveik prieš dvejus metus.

„Tai, ko neparodo naujienos. Protestai Madride prieš pandemijos suvaržymus“, – anglų kalba skelbia prierašas po vaizdo medžiaga, kuria su sekėjais pasidalino V. Ąžuolas.

Šis įrašas feisbuke buvo pažymėtas kaip „Klaidinanti informacija“.

Apsigavusių ne vienas – vartotojai pasidalino šiuo videofilmuku per dešimtį tūkstančių kartų. Iš jų 9 vartotojai tą padarė iš V. Ąžuolo paskyros.

Pernai metų spalį ėmęs plisti įrašas neva vaizduoja masinius protestus prieš suvaržymus, kuriuos Ispanija ir likęs pasaulis turėjo įvesti siekiant suvaldyti pandemiją.

Iš tiesų šis įrašas nufilmuotas 2019 metų vasarį. Jame užfiksuoti protestai dėl Katalonijos politikos, juos inicijavo šalies premjeras Pedro Sanchezas.

„Valstietis“ Seimo narys iš internautų sulaukė raginimų būti atidesniam ir prieš dalijantis naujiena tikrinti faktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niu gudručiai

Niu gudručiai  portretas
Jau Delfis rašo , kokį skandalą nuvykęs į Sakartvelą su " sankcijomis " iškėlė nuvykęs taikyti konservatorius buvęs diplomatas Pavilionis :)))) Čia ne feisbuke žinutė , čia SKANDALAS valstybinis :) Na ir kas , kad konservatorius moka anglų kalbą kaip ne kai kurios " istorijos mokytojos " jaudinasi :)))

ZIAURU

ZIAURU portretas
NIEKO NAUJO JUK SEIMUNAM IPRASTA MELUOTI JAU 30 METU PUDRINA ZMOGELIAM PROTA O PATYS GRIEBIA IS BIUDZETO ABIEM RANKOMIS SLYKSTU NES SVEIKO MASTYMO LIETUVOS PILIETIS NIEKUOMET NESUPRAS KUR PRADANGINAMI TUKSTANTINIAI KANCELIARINIAI PINIGAI ZIAURU KADA PENSININKAI LIETUVOJE TURI PRAGYVENTI IS 300 SIMTU EURU O SEIMUNAI PIESTUKAM PER MENESI SUNAUDOJA PO 1000 EURU ZIAURU SLYKSTU NUSIKALSTAMA IR SVEIKU MASTYMU SUPRASTI NEIMANOMA

Anonimas

Anonimas portretas
Kas teisybė, tai valdziagyviams melas. Masonu irstva, pudrina avims smegenis.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių