Seimas neleido didinti politikų, pareigūnų ir teisėjų atlyginimų

Seimas antradienį atmetė siūlymą didinti valstybės politikų ir valstybės pareigūnų pareiginės algos koeficientus.

Už tokias pataisas po pateikimo balsavo 12 Seimo narių, prieš – 41, susilaikė 33 parlamentarai. Antru balsavimu projektas iš viso atmestas.

Projektu buvo siūloma valstybės politikų pareiginės algos koeficientus didinti 13 procentų, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Merų ir vicemerų pareiginių algų dydžius buvo siūloma labiau susieti su gyventojų skaičiumi ir pagal tai vietoje buvusių dviejų grupių dalinti į penkias grupes. Taip pat buvo siūloma nustatyti priedus, jeigu savivaldybės teritorijoje yra kurortas – 5 proc., kurortinė teritorija – 4 procentais.

Valstybės kontrolieriaus ir Seimo kontrolierių įstaigos vadovo pareiginės algos koeficientus buvo siūloma nustatyti 10 proc. didesnius nei Vyriausybės ar Seimo kanclerių pareiginės algos dydžiai.

Teisėjams – taip pat blogos žinios

Seimas po pateikimo atmetė Teisėjų atlyginimų įstatymo pataisų projektą, kuriuo buvo siūloma padidinti teisėjų atlyginimo ir pareiginės algos koeficientus, taip pat suvienodinti teisėjų priedo už ištarnautus Lietuvos valstybei metus skaičiavimo tvarką su valstybės tarnautojams taikoma minėto priedo skaičiavimo tvarka.

Įstatymo projektu buvo siūloma nuo kitų metų Konstitucinio Teismo pirmininko, Konstitucinio Teismo teisėjų ir bendrosios kompetencijos bei specializuotų teismų teisėjų atlyginimų ir pareiginių algų koeficientus vidutiniškai didinti 13 procentų.

Pasak socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio, priėmus pakeitimus, Konstitucinio Teismo teisėjų atlyginimas būtų padidėjęs 836 eurais, bendrosios kompetencijos ir specializuotų teismų teisėjų pareiginė alga būtų padidėjusi nuo 446 eurų iki 562 eurų, apylinkių teismų teisėjų – nuo 435 iki 494 eurų.

Apylinkių teismų pirmininkų, jų pavaduotojų ir teisėjų pareiginių algų dydžius taip pat buvo siūloma padidinti vidutiniškai 13 procentų, kad apylinkių ir apygardų teismų teisėjų atlyginimo skirtumas būtų 3 pareiginės algos koeficientai, kaip buvo iki 2019 m. sausio 1 d. galiojusiame įstatyme.

Projektui po pateikimo pritarė 2, prieš balsavo 45, susilaikė 42 Seimo nariai. Alternatyvaus balsavimo metu už tai, kad projektas būtų tobulinamas balsavo 31, už siūlymą jį atmesti – 59 Seimo nariai. Projektas atmestas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

marius

marius portretas
aha. pries rinkimus normaliai pagaidins visus ;) tipo siulymas pakelti algas... ir stai seimas koks geras kad atmete siulyma ;D zmones ne durneliai!!!!

ALGIS

ALGIS portretas
NU IR IŠSIGIMĖLIŲ YRA SEIME , PENSIJAS DIDINTI 3EURAIS O ČIA TŪKSTANČIAIS , MATYT TIEK PRISIDIRBĘ , KAD DABAR LENDA BE MUILO Į UŽPALALĮ KAI KAM .

Manau

Manau portretas
Kad semūnams būtų gėda didinti atlyginimą,nes jie nieko nedaro dėl žmonių gerovės.O gaisrininkams tai reikia pakelti,nes tai žmonės rizikuoja savo gyvybę.O jau apie teisėjus tai negali būti ir kalba,kad jiems didinti.Na Karbauskis dabar vėl ką užsipuls,o Širinskienė trankys duris.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių