M. Navickienė: negaliu uždrausti kelti klausimų

Seimo opozicijai siekiant sudaryti parlamentinę komisiją dėl buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės įtartinų asmeninių ryšių, pati politikė sako negalinti uždrausti kolegoms kelti klausimų.

„Kolegų teisė, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė parlamentarė. – Aš negaliu kolegoms uždrausti kelti klausimų. Tiek, kiek priklauso nuo manęs, aš atsakomybę prisiėmiau. Dėl kitų dalykų – kolegų teisė kelti klausimus.“

M. Navickienė iš ministrės pareigų atsistatydino praėjusią savaitę paaiškėjus, kad su sutuoktiniu Mindaugu Navicku, dirbusiu teisėsaugos akiratyje atsidūrusioje finansinių technologijų įmonėje „Foxpay“, jos savininke Ieva Trinkūnaite ir jos sugyventiniu Vilhelmu Germanu pernai privačiu lėktuvu skrido į Dubajų atostogauti.

Anot „valstiečių“, Seimo komisija įvertintų „galimus M. Navickienės veiksmus tarpininkaujant galimai neskaidriai veikiančioms įmonėms, buvusiems ir esamiems nusikalstamo pasaulio asmenims, ir buvusiems ar esamiems nusikalstamo pasaulio atstovams, siekiant paveikti po 2020-2024 metų Seimo rinkimų sudarytos valdančiosios koalicijos partijas, atskirus jų atstovus, Vyriausybę, ministrus, Seimo narius, kitas valstybės institucijas bei jų sprendimus“.

Pasak Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, parlamentinis tyrimas padėtų apsispręsti, ar reikia M. Navickienei inicijuoti apkaltą.

Sprendimą dėl laikinosios komisijos sudarymo Seimas priima paprasta balsų dauguma.

Opozicijos iniciatyvos buvusi ministrė plačiau nekomentavo.

Prezidentas Gitanas Nausėda šią savaitę LRT teigė, kad jis M. Navickienės vietoje nedalyvautų Seimo rinkimuose. Vis tik pati politikė teigė gerbianti šalies vadovo nuomonę, tačiau norėtų, kad G. Nausėda netaikytų dvigubų standartų.

„Aš gerbiu prezidento nuomonę. Ko nesinorėtų iš prezidento, tai dvigubų standartų. Sprendimą dėl savo politinės ateities priimsiu asmeniškai, pasitarusi su savo politine bendruomene“, – žurnalistams Seime sakė buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė.

Ką konkrečiai turėjo omenyje, užsiminusi apie dvigubus standartus, politikė nepatikslino. 

„Visiems standartas turi būti vienodas“, – pridūrė ji.

Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis ketvirtadienį savo ruožtu pareiškė, kad esama pagrindo tirti galimą neteisėtą M. Navickienės sutuoktinio praturtėjimą.

Tuo metu pati politikė teigė, kad jos šeimoje neteisėto praturtėjimo nebuvo, tačiau ji pasitiki teisėsauga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na bet ir kiaulė jos ,,protežė''

Na bet ir kiaulė jos ,,protežė'' portretas
Kai pasikrutint kruliovai Mordai nematant,tai jis kavalierius,o kai pana įkrenta į balą,tai jis kaip dūmas išgaravęs...

a

a portretas
Ponia privalo varyt ir iš seimo. Čia ne kotletukai. Konservai kasėt duobę prezidentui ir patys į -virtot. O kur INgridos pažadas , susimovus kuriam nors ministrui , atsistatydinti iš pareigų??? Pasirodo, išties reikia tikrinti kiekvieno vyriausybėje dirbančio ryšius ir aplinką. Korupcija, vagystės ,atkatai...,o jūs durneliai balsuokit toliau už juos..

Ministrais turi būti vyrai

Ministrais turi būti vyrai portretas
Ir jokių moterų keist kuo greičiau į ką čia panašu
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių