L. Linkevičius ragina ES kolegas nevykti į paradą Maskvoje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ragina kolegas iš kitų Europos Sąjungos valstybių gegužę nevykti į Antrojo pasaulinio karo pabaigai pažymėti skirtą paradą Maskvoje, nes taip, anot ministro, Rusija siekia pažymėti dabartinės „karo politikos“ pergales.

„Rusija mėgsta simbolius. Gegužės mėnesį vyksiantis paradas Maskvoje – ne vien pergalės II-ajame pasauliniame kare iškilmės.  Juo taip pat siekiama pažymėti šiuo metu vykdomos Rusijos karo politikos pergales“, – pranešime spaudai penktadienį sakė ministras.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, L. Linkevičius šią poziciją išsakė perdavė ketvirtadienį Zagrebe vykusiame neformaliame ES užsienio reikalų ministrų susitikime.

Jis paragino kolegas kritiškai įvertinti oficialių vizitų į Maskvą planus, nes, anot ministro, Rusija išnaudoja gausius savo kontaktus sudarydama įprasto bendradarbiavimo įspūdį ir jai tai pavyksta.

Neformalioje diskusijoje ministras pabrėžė, kad šiuo metu nėra prielaidų keisti ES politiką Rusijos atžvilgiu, nes pati Rusija nekeičia savo užsienio politikos, toliau kišasi į kaimyninių ir kitų valstybių reikalus, o pastaruoju metu jos elgesys tapo dar agresyvesnis.

„Rusija demonstruoja savo galybę ne tik regione, bet ir pasaulyje. Vakarai negali kliautis partneryste su Rusija, nes ši ne dalyvauja sprendžiant konfliktus, o juos kuria. Kalbame ne tik apie Sakartvelą ar Ukrainą, bet ir apie Idlibą Sirijoje, apie eskalaciją Libijoje“, – sakė L. Linkevičius.

Jis taip pat pabrėžė, kad ES santykius su Rusija ir toliau privalo grįsti penkiais principais, dėl kurių buvo sutarta 2016 metais ir kurie dar kartą ES valstybių narių patvirtinti 2018-aisiais: reikalauti visiško Minsko susitarimo įgyvendinimo, stiprinti ES santykius su Rytų partnerystės šalimis, Centrinės Azijos valstybėmis, stiprinti ES atsparumą dėl hibridinių grėsmių, taip pat strateginės komunikacijos, energetikos ir kitose srityse. Tarp minimų principų – ir selektyvus įsitraukimas su Rusija globalių iššūkių klausimais bei ten, kur yra ES interesas, žmogiškųjų santykių su Rusijos visuomene stiprinimas ir parama Rusijos pilietinei visuomenei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
Tie laukiniai azijatai jokio karo nelaimejo.patranku mesa ir tiek.jeigu ne sajungininku pagalba ruskyno isviso nebutu

Jo

Jo portretas
Ruskiai švenčia savo gėdos dieną.20 mlj.pražudytų žmonių dėl debiliškų sprendimų karo metu.Ir šalis ,kuri skaito save nugalėtoja gyvena Afrikos lygyje

Kas mąsto smegenimis,

Kas mąsto smegenimis, portretas
tie važiuos. o kas......,tie sėdės namie ir pliurps nesąmones per televiziją. Nepamirškim, kad jei ne gegužės 8 ir9, sėdėtume užpakalius suspaudę be Klaipėdos ir Vilniaus krašto.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių