Koronavirusu susirgo ir V. Pranckietis

Liberalų sąjūdžio frakcijos nariui Viktorui Pranckiečiui patvirtintas koronavirusas, BNS informavo frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

„Jis turėjo simptomų ir antradienį Kaune pasidarė testą, šįryt gavo atsakymą, kad testas teigiamas, bet jis buvo saviizoliacijoje nuo pirmadienio vakaro, nes blogai jautėsi“, – ketvirtadienį sakė E. Gentvilas.

Anot jo, dar aštuoni frakcijos nariai testus atliko trečiadienį, keturių iš jų atsakymai yra neigiami.

„Tai yra Kęstutis Glaveckas, Romualdas Vaitkus, Raimundas Lopata ir Simonas Gentvilas, jie gavo neigiamus atsakymus. Aš asmeniškai prieš pusvalandį žiūrėjau e.sveikatos sistemoje, tai mano mėginys dar šaldytuve, taip parašyta“, – teigė parlamentaras.

Anot jo, atsakymų taip pat dar laukia Virgilijus Alekna, Andrius Bagdonas, Arminas Lydeka.

Jis turėjo simptomų ir antradienį Kaune pasidarė testą, šįryt gavo atsakymą, kad testas teigiamas, bet jis buvo saviizoliacijoje nuo pirmadienio vakaro, nes blogai jautėsi.

Kiek anksčiau koronavirusas patvirtintas Jonui Varkaliui. Dėl artimo kontakto, pasak E. Gentvilo, saviizoliacijoje yra Juozas Baublys ir Ričardas Juška.

„Jie izoliavosi nuo antradienio ryto“, – kalbėjo politikas.

Jo teigimu, testą taip pat trečiadienį atliko Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

E. Gentvilo teigimu, pirmadienį vyko Liberalų sąjūdžio frakcijos posėdis, kuriame dalyvavo ir V. Pranckietis, tačiau dėl sąlyčio su juo kol kas dar niekas nesisaviizoliavo.

„Mes privalome laikytis tų nurodymų, kuriuos yra pateikusi Seimo kanceliarija. Turime pateikti raštišką aprašą, paremtą Nacionalinio visuomenės sveikatos centro nurodymais. Seimo narys turi įsivertinti buvusio kontakto su V. Pranckiečiu aplinkybes“, – sakė jis.

„Daugiau kaip dvi valandos su kauke greta, daugiau kaip 15 minučių be kaukės vienoje patalpoje, rankos spaudimas, apsikabinimas yra pagrindas saviizoliacijai. Aš už visus kalbėti negaliu, apie save už save kalbu – nei rankų spaudžiau, nei apsikabinęs buvau, nei be kaukių sėdėjom, nei daugiau kaip dvi valandas su kaukėmis. Tai kol kas nesisaviizoliuoju“, – pridūrė politikas.

Pasak E. Gentvilo, jis saviizoliuosis, jei gaus NVSC nurodymą.

„Kaip aš galiu nevykdyti privalomų nurodymų? NVSC teikia privalomus nurodymus, Seimo kanceliarija teikia rekomendacijas“, – kalbėjo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas.

Primename, kad vakar apie koronaviruso diagnozę paskelbė ir buvęs Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Gintaras Vaičekauskas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

corona xernia ....

corona  xernia .... portretas
svarbu ,kad AIDS nuo savo bendraparieciiu nepasigautu......

tam Oi

tam Oi portretas
o tau kaip neigaliam viskas gerai? Pranckietis tai toks žmogus kuriuo reikia gėrėtis ir juo sekti?!!!Taigi prasčiausias Lietuvos politiko elgesio ir ištikimybės principams portretas

Taigi

Taigi portretas
Susirgo iš sielvarto, kad greit "švyturėlių" neteks...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių