Kaip Birštone įsikūrė premjero dukters verslas

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Pašnekovo teigimu, konkurso sąlygas jis susirado "viename iš laikraščių, kurie spausdina skelbimus". Štai tada jam ir kilo mintis dalyvauti konkurse, tuo tikslu įsteigė bendrovę. Paklausus, kaip gi laimėjo konkursą, jei vienas iš pagrindinių reikalavimų – turėti ne mažiau 0,8 mln. litų nuosavų lėšų arba banko garantijas tokiai sumai, sakė neprisimenantis: "Nežinau, kaip ten buvo. Buvo anksčiau paskola paimta, ir savais, visokiais pinigais... Bet konkursą laimėjau."

B.Freimantas teigė taip pat neprisimenantis, kokia statybos bendrovė vykdė statybos ir renovacijos darbus, kas buvo darbų vykdytojai ir prižiūrėtojai: "Neprisimenu. Samdėme žmones ir jie vykdė. Iš Alytaus, iš Lazdijų, iš visur žmonės... Nežinau."

Pagaliau B.Freimantas prasitarė, kokios priežastys lėmė jo nežinojimą: "Tai kad aš ten nevažinėdavau, nedalyvaudavau." Tad kas galėtų būti tikrasis "Birštono banginuko" savininkas, pašnekovas taip ir neišdavė.

Jis neigė ir jo galimas simpatijas socialdemokratams bei pažintį su premjeru A.Butkevičiumi. "Paprašė mergaitės, aš sutikau – sakau, paruoškite sutartį. Neprisimenu, kaip jos atsirado. Aš nepažįstu tų mergaičių", – B.Freimanto teigimu, premjero dukros verslas į jo nuomojamas valdas atėjo "iš kiemo", o jis sutiko turėti verslo ryšių su nepažįstamomis damomis.

"Premjero dukra yra suaugęs žmogus, įgyvendinantis savo verslo idėjas, bet neprašantis premjero pagalbos. Kokiomis sąlygomis ji nuomojasi patalpas verslui, turėtumėte klausti jos pačios, nes Ministras Pirmininkas tokia informacija nedisponuoja. Duktė, nors ir yra bendrovės akcininkė, tačiau verslo idėją vysto kartu su drauge dviese. Turimas akcijas ji yra deklaravusi pagal galiojančius įstatymus", – taip į dienraščio užduotus klausimus atsakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.


Skandalas dėl "Ministerium"

15min.lt rugsėjį paskelbė publikaciją apie ryšių su visuomene bendrovę "Ministerium", kurios 50 proc. akcijų turėjo Algirdo  Butkevičiaus dukters vyras Evaldas Vaitasius. Premjeras to nebuvo nurodęs savo viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje, vėliau ją papildė įrašu apie žento bendrovę.

Kaip teigiama portale 15min.lt, šią įmonę lydėjo sėkmė valstybiniuose konkursuose. Prieš E.Vaitasių viešųjų ryšių įmonę "Ministerium" valdė premjerui nemokamai patarinėjančios Dalios Kutraitės-Giedraitienės sūnus Simonas Giedraitis, o pati patarėja metus buvo "Ministerium" valdybos pirmininkė. Tačiau nei premjeras, nei D.Kutraitė-Giedraitienė ryšių su šia įmone ar jos akcininkais nebuvo deklaravę.

Pasirodžius publikacijai Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime A.Butkevičius pareiškė ją vertinąs kaip "purvinos rinkimų kampanijos" dalį ir sakė neatmetąs galimybės kreiptis į teismą dėl jo, kaip Vyriausybės vadovo, reputacijos menkinimo viešojoje erdvėje.

D.Kutraitė-Giedraitienė įteikė premjerui prašymą dėl pasitraukimo iš šių pareigų. Vėliau E.Vaitasius pardavė "Ministerium" akcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paprasciau

Paprasciau portretas
Nesuprantu kodėl verkiama, kai nieks nieko nedaro, o kai daro - ne tik verkiama, bet ir puolama... Džiaukitės, kad daroma ir padekite, kad dar daugiau darytù...

AKU

AKU portretas
Aiškiai užsakomasis straipsnelis

Saulius

Saulius portretas
Butkevičius nr2jaciniuk:):):):):):):):):):):):):):):)
VISI KOMENTARAI 115

Galerijos

Daugiau straipsnių