G. Nausėda susitinka su I. Šimonyte: aptars dviejų ministrų likimą, trąšų tranzitą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį su premjere Ingrida Šimonyte ketina aptarti susisiekimo ir užsienio reikalų ministrų pareiškimus atsistatydinti.

Be to, bus aptarta ir padėtis, kai įsigaliojus JAV sankcijoms Baltarusijos kalio trąšų gamintojai ir eksportuotojai  „Belaruskalij“, jos kroviniai per Lietuvą toliau vežami.

Praėjusią savaitę G. Nausėda sakė, kad jei Marius Skuodis ir Gabrielius Landsbergis pasirengę atsistatydinti, jie tą turėtų daryti be papildomo įvertinimo.

I. Šimonytė praėjusią savaitę žadėjo įvertinti ministrų prašymus ir sprendimą pateikti šios savaitės pradžioje.

Praėjusį trečiadienį įsigaliojus JAV sankcijoms „Belaruskalij“, jų tranzitas per Lietuvą nesustojo, nes „Belaruskalij“ dar lapkritį atliko avansinius mokėjimus geležinkeliams.

M. Skuodis ir G. Landsbergis teigė prisiimantys atsakomybę už nesuvaldytą situaciją ir pasiruošę pasitraukti iš pareigų.

Lietuvos Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pamatysime

Pamatysime portretas
Reikia kuo skubiau vyti ne tik Anūką su Skuodžiu,bet ir pačią Šimonytę,kuri visus brudus palaiko.Pažiūrėsime dar kartą,ką palieps Prezidentas.Tuomet galėsime galutinai spręsti,apie jo stuburą.

Nagi

Nagi portretas
Pažiūrėsim kaip kam sekasi

kapsas

kapsas portretas
Ministrų likimas aiškus, tik viena ydomu ar Jo ekscelencia Prezidentas ir šimonytė jau susitiko su senuoju ožiu, nes dėl nebrendylos broilerio, tai jo bliovimas lememas?.?.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių