G. Nausėda: Rusijos elgesys lieka agresyvus

Po paskutinio šiais metais Europos Vadovų Tarybos posėdžio šalies prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad ES sprendimas pratęsti sankcijas Rusijai džiuginantis, nes Rusijos elgesys nėra pasikeitęs.

„Pirmiausia atkreipčiau dėmesį į tai, kad vėl pratęstos sankcijos Rusijai, nes Minsko susitarimai nevykdomi, Rusijos elgesys lieka agresyvus, Ukrainoje niekas nepasikeitė, toliau matome negęstantį konfliktą. Geras, principingas ir daug diskusijų nepareikalavęs sprendimas, tai džiugina.

Mums pavyko pasiekti, kad teiginys apie tai, kad iš nesaugių atominių elektrinių, esančių mūsų pašonėje, komercinė elektra negali patekti į ES rinką ir tai jau tikrai yra regioninis, svarbus ir principinis sprendimas dėl elektros energijos nepirkimo, kurį pavyko įtvirtinti aukšto lygio dokumente“, – Briuselyje teigė G. Nausėda.

Pirmiausia atkreipčiau dėmesį į tai, kad vėl pratęstos sankcijos Rusijai, nes Minsko susitarimai nevykdomi, Rusijos elgesys lieka agresyvus.

Po ilgos derybų nakties ES šalių lyderiai taip pat sutarė dėl ambicingesnio šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos mažinimo tikslo. Iki 2030-ųjų bus siekiama emisiją sumažinti 55 proc.

„Pavyko pasiekti tai, kad iki 2030 metų sumažintume emisiją 55 proc. Bet koks kitas mažesnis procentas reikštų, kad mes šiek tiek save patys apgaudinėtume, nes tiesiog būtų neįmanoma pasiekti 2050 metais numatyto klimato neutralumo“, – teigė G. Nausėda.

Anot jo, derybos užtruko dėl skirtingose situacijose esančių valstybių.

„Tai, kad sudėtinga buvo susitarti, tai pirmiausia dėl to, kad starto pozicijos sąlygos yra labai skirtingos atskirų valstybių. Lietuva čia tikrai nėra išskirtinai blogoje padėtyje. Atkreipėme dėmesį, kad šalių lyginamasis ekonominis pajėgumas, gerovė turi būti įvertinti prieš svarstant, kokių išteklių reikia šiems tikslams įgyvendinti, ir aš manau, kad Europos Komisija šiuo raginimus išgirdo“, – sakė prezidentas.

„Pirmas žingsnis padarytas, belieka tuo pasidžiaugti“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SVEIKINIMAI DIENOS PORTALUI SU ĮDIEGTA NAUJOVĘ !!!

SVEIKINIMAI DIENOS PORTALUI SU ĮDIEGTA NAUJOVĘ !!! portretas
Tas minuso ženklas - tai Lietuvos žodžio laisvės simbolis....

Anonimas

Anonimas portretas
O ka “ŠITAS” asmuo kalba apie JAV ne agresyvia politika,o tesiog žmoniu žudyma visame pasauliyje!!!..Jis “paveikslas” kažkuoks ,kabantys ir neturintys savo smegenu????

CICHNOVSKAJA KONSULTUOJA G.LANDSBERGIS...

CICHNOVSKAJA KONSULTUOJA G.LANDSBERGIS... portretas
Gabriukas tiek nusikonsultavo, kad jau juokiasi visas pasaulis dėl Cichanovskos komentarų. Man iškilo klausimas - kas konsultuoja Nausėda? Tas jau tiek nusišneka dėl Ukrainos, Baltarusijos, Navalno...Jam ne valstybei vadovauti, geriausiu atveju, įsidarbinti kokioje karvių fermoje...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių